Pravomoćna presuda

Odžačanin za dvadeset pljački dobio 9 godina

02.05.2016.
u 10:00

Vrhovni sud RH umanjio je s 10 na devet godina zatvora kaznu za 20 kaznenih djela oružanih razbojstava i krađa Kristijanu Toliću (28) iz Odžaka. Županijski sud u Splitu ga je osudio da je u razdoblju od srpnja 2012. do siječnja 2013., maskiran i prijeteći nožem ili plastičnim pištoljem, pljačkao poslovnice za otkup zlata i srebra, kafiće i kioske, a plijen se kretao od 260 do 19.000 kuna. Osim oružanih razbojstava, Kristijan Tolić je osuđen i za niz provala u stanove, poslovnice osiguravajućih društava, kafiće i frizerske salone. Kristijan Tolić je samo nekoliko dana nakon izricanja presude za opisana razbojstva i krađe na splitskom sudu osuđen na još dvije i pol godine zatvora. Njegov sudionik Marko Grizelj (28) iz Sovića kod Gruda, inače konobar bez kriminalne prošlosti, koji također ima boravište u Imotskom, a živi i radi u Zagrebu, dobio je uvjetnu kaznu od 11 mjeseci zatvora s rokom kušnje od četiri godine. Osuđeni su zbog dva kaznena djela. Prvo da su 18. prosinca 2011., oko 19 sati, u Imotskom opljačkali u kući Maru M., veterinarovu suprugu, nanijevši joj ukupnu štetu od 10.000 kuna. U drugom su slučaju, 3. siječnja 2012. od njezina sugrađanina Ivana S., suvlasnika mjenjačnice “Euro”, oteli i podijelili po 6000 eura i 13.000 kuna, a ostatak novca ostavili su kod trećeg, sada pokojnog sudionika.

Dočekali su ga ujutro ispred kuće u Imotskom pri odlasku na posao te ukupno oteli oko 20.000 eura i gotovo 100.000 kuna. Kako se spominje, policajci nakon uhićenja razbojničkog dvojca nisu uspjeli naći otuđeni novac jer su ga potrošili na kupnju novih automobila. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije