sarajevo

Oduzeti mobilni telefoni

mobiteli
14.02.2016.
u 12:01

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u regionalnom centru u Sarajevu zbog sumnje u nezakonitu prodaju privremeno su oduzeli mobilne telefone koji su se prodavali putem interneta i u trgovinama u Sarajevu.

Ovlaštena službena lica Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u Regionalnom centru Sarajevo, spriječili su nezakonit promet 83 mobilna telefona IPHONE, SAMSUNG, SONY, HUAWEI i dr., kao i veču količinu opreme za mobilne aparate u ukupnoj vrijednosti  37.000 KM. Nezakonito prometovanje ovom robom otkriveno je prilikom  kontrole pravnog subjekta, a u okviru provođenja plana pojačanih mjera na sprječavanju krijumčarenja robom. Prilikom izvođenja ove akcije službenici UIO koristili su opremu, znanja i vještine stečene kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD, kroz program EXBS. Oprema korištena u ovoj akciji je CT-30 kit, GR-135, lični detektori radijacije, multitool gerber, kamere Sony, vozila Toyota Hilux i Dacia Duster.

Pored gore pomenutog, određeni broj mobilnih uređaja oduzet je i zbog nezakonitog prometovanja istih putem web stranica na kojima se prodaje razna roba u Bosni i Hercegovini. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije