na magistralnoj cesti Sarajevo – Tuzla

Oduzeta veća količina cigareta

cigarete
18.12.2016.
u 09:14

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje privremeno su oduzeli veću količinu cigareta na magistralnoj cesti Sarajevo – Tuzla.  

Cigarete koje nisu bile označene zakonski predviđen akciznim markicama Uprave za neizravno  oporezivanje pronađene su u putničkom motornom vozilu marke VW, kojim je upravljala osoba s inicijalima B. R. Kontrola je izvršena na magistranoj cesti Sarajevo – Tuzla, a proveli su je ovlašteni službenici UINO iz Odsjeka za sprječavanje krijumčarenja u Regionalnom centru Tuzla u suradnji sa službenicima MUP-a TŽ-a – PS Kladanj. Izvršenom kontrolom vozila uz pomoć opreme donirane od strane vlade SAD-a, putem programa EXBS, otkirivena je veća količina cigareta koje su bile sakrivene u putničkom motornom vozilu. Radilo se o 1.000 pakiranja cigareta ,,TROKADERO“ i 500 pakiranja  cigareta ,,FM“, koje su bile namijenjene crnom tržištu u Bosni i Hercegovini, jer nisu bile obilježene akciznim markicama UINO.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije