UINO:

Oduzeta roba u nekoliko odvojenih akcija u vrijednosti od 115.300 KM

UINO
20.10.2016.
u 11:33

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija privremeno su oduzeli veću količinu razne robe u vrijednosti 115.300 KM.
Na temelju operativnog saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Turske, službenici Regionalnog centra Tuzla, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjeru podrijetla robe u 2 samostalne trgovačke radnje na područiju opštine Gradačac. Prilikom izvršenih provjera utvrđeno je da se u objektima nalazi i roba stranog podrijetla. Radilo se o robi podrijetlom iz Republike Turske i to 6518 komada raznih tekstilnih proizvoda (trenerke, džemperi, majice i sl.). Vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 100.000 KM.
U zajedničkoj akciji ovlaštenih službenih lica UINO i policijskih službenika MUP-a TŽ, PS Zapad, zbog sumnje u nedozvoljen promet akciznih proizvoda na područiju Tuzle, izvršen je pregled PMV-a fizičke osobe. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 110kg sitno rezanog duhana tržišne vrijednosti u iznosu od 14.300 KM. Navedena osoba je novčano kažnjena u iznosu od 1.500 KM.
Ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja prilikom operativnog rada na GP Rača upotrebljavajući opremu i skener  koji su donacija vlade SAD-a kroz EXBS program pronađena neprijavljena roba u putničkom motornom vozilu. Pronađene su 4 nove aluminijske felge marke „AUDI“ tržišne vrijednosti 1.000,00 KM.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, sukladno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH,  pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije