Mostar

Održana sjednica FERK-a

FERK
30.05.2012.
u 13:56

Na redovnoj sjednici usvojeni nacrti prethodnih dozvola za izgradnju proizvodnih objekata

Regulatorna komisija za električnu energiju u FBiH (FERK) usvojila je na današnjoj redovnoj sjednici u Mostaru nacrte prethodnih dozvola za izgradnju proizvodnih objekata, i to za solarne fotonaponske elektrane podnositelja zahtjeva \"IVEX\" d.o.o. Usora, \"Elektro test\" d.o.o. Sarajevo i GP TOMING d.o.o. Grude. Usvojen je i Nacrt prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta mHE \"Luke\", podnositelja zahtjeva \"COMPANY PEEB\" d.o.o. Travnik. Također, usvojeni su nacrti dozvola za rad-licenci za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije, podnositelja zahtjeva \"EKO ENERGIJA\" d.o.o. Kalesija i \"MHE-V-I\" d.o.o. Vitez.

FERK je usvojio tekstove priopćenje za javnost o podnesenim zahtjevima i to: za izdavanje Dozvole za rad-licence za obavljanje djelatnosti proizvodnja električne energije, podnositelja zahtjeva \"ING - EKO\" d.o.o. Prozor-Rama; za prethodne dozvole za izgradnju solarnih fotonaponskih elektrana podnositelja zahtjeva: \"NSSN\" d.o.o. Mostar, ENERGOSOL d.o.o. Stolac, SolarMax d.o.o. Mostar i GP TOMING d.o.o. Grude; te za obnovu dozvola za rad-licenci za obavljanje djelatnosti opskrbe električnom energijom II reda, podnostelja zahtjeva KORLEA d.o.o. Mostar i HSE BH d.o.o..

Donesen je i zaključak po zahtjevu za obnovu dozvole za rad-licence za obavljanje djelatnosti proizvodnja električne energije, podnositelja zahtjeva KJKP \"RAD\" d.o.o. Sarajevo.

Na današnjoj sjednici donesen je i Nacrt odluke o izmjenama i dopunama općih uvjeta za isporuku električne energije. Osnovni razlog za pokretanje postupka izmjene i dopune su rezultati analiza nastalih kontinuiranim praćenjem primjene općih uvjeta. FERK je prikupio detaljne informacije kako od javnih elektroprivrednih poduzeća, tako i od kupaca električne energije. Također, došlo je i do određenih izmjena u podzakonskim aktima FERK-a, kao što je Odluka o tarifnim stavovima za prodaju električne energije nekvalificiranim (tarifnim) kupcima JP Elektroprivreda BiH d.d.–Sarajevo i donošenje Pravilnika o snabdijevanju kvalificiranih kupaca električnom energijom, a koji direktno utječu i na način primjene pojedinih odredbi općih uvjeta za isporuku električne energije. Uz Nacrt odluke o izmjenama i dopunama općih uvjeta za isporuku električne energije, FERK je usvojio i tekst obrazloženja, uz ovaj nacrt, i tekst priopćenja za javnost, za prikupljanje komentara i održavanje opće rasprave.

Zainteresirana javnost poziva se na sudjelovanje na općoj raspravi koja će se održati u prostorijama FERK-a 12. lipnja u 11 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?