Općinski sud u Zavidovićima

Određen pritvor Ademu Karamuji zbog zagađenja vode i pucnjave u Ošvama

karamuja
Foto: BHRT
23.08.2016.
u 19:11

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti zagađivanja vode za piće i životnih namirnica u stjecaju s krivičnim djelom izazivanja opće opasnosti Karamuji je na prijedlog Županijskog tužiteljstva ZDŽ određen pritvor

Općinski sud u Zavidovićima odredio je pritvor Ademu Karamuji iz sela Ošve nakon što je Županijsko tužiteljstvo nakon njegovog uhićenja jutros uputilo ovaj prijedlog.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti zagađivanja vode za piće i životnih namirnica u stjecaju s krivičnim djelom izazivanja opće opasnosti Karamuji je na prijedlog Županijskog tužiteljstva ZDŽ određen pritvor, piše Klix.ba.

Karamuja je nakon onečišćenja vodovoda u selu Ošve bio u bijegu više od deset dana, a prije dva dana je uhićen te je danas oko 15:30 sati predat u nadležnost sudskoj policiji.

Podsjetimo, u Ošvama je došlo do sukoba između nekoliko mještana, a koji je posljedica dugogodišnjeg spora o korištenju lokalnog vodovoda. Navodno je osoba koja je trebala biti "skinuta" s korištenja vodovoda prema prijavi mještana ispalila dva metka, a nakon toga je ubacivanjem pogonskog goriva zamutila bazen u kojem se nalazila pitka voda za mještane.

Karamuja je od ranije poznat policiji jer je uhićen u okviru akcije Damask.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije