usvojena zamolnica BIH

Odobreno izručenje Sanjina Sefića BiH

Sanjin Sefić
04.01.2017.
u 12:49

Ministrica pravosuđa Srbije Nela Kuburović odobrila je izručenje Bosni i Hercegovini Sanjina Sefića koji se sumnjiči da je automobilom kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu 10. listopada usmrtio dvije djevojke, a potom pobjegao, rečeno je danas u srpskom Ministarstvu pravde.

Postupak izručenja provest narednih dana pripadnici policije, javlja Tanjug.

Tom odlukom usvojena je zamolnica BIH koja traži Sefića zbog kaznenog djela teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi.

Prethodno je Viši sud u Novom Sadu odlučio da su ispunjeni uvjeti za njegovo izručenje, a tu odluku je potvrdio i novosadski Apelacijski sud.

Sefić je nakon nesreće 10. listopada pobjegao s lica mjesta, a dva dana kasnije je uhićen u Srbiji na temelju međunarodne tjeralice raspisane po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu.

Inače, bosanski organi vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu s prometnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću poslije izvršenja krivičnog djela.

Kako su prenijeli tamošnji mediji to su AD (29) iz Sarajeva, N.S. (28) iz Foče i SS (22) iz Sarajeva.

U dvorištu obiteljske kuće N.Š, nađen je automobil "golf 6", koji je prema podacima policije korišten za izvršenje kaznenog djela, a čiji je vlasnik A.M. iz Sarajeva.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije