Džudašica JK Hercegovac briljirala na natjecanju u Plovdivu

Odlična Hercegovka Vesna Vukoja postala doprvakinja Balkana

doprvakinja
Foto: Foto: Večernji list
17.07.2014.
u 16:50

Mlada reprezentativka BiH bila je odlična i sigurna u svakoj borbi

Još jedna vrijedna medalja stigla je u Mostar. Vesna Vukoja, mlada džudašica i reprezentativka BiH na Prvenstvu Balkana održanom u bugarskom gradu Plovdivu okitila se zvanjem doprvakinje Balkana u konkurenciji starijih pionira do 63 kg.

Sigurna u svakoj borbi

Mlada reprezentativka BiH bila je odlična i sigurna u svakoj borbi. U prvom kolu Vesna Vukoja je bila slobodna, da bi u drugom dobila za protivnicu sjajnu reprezentativku Srbije, Katarinu Ivanić (doprvakinju Srbije) koju je pobijedila bez mnogo napora. U 3. kolu tj. u borbi za ulazak u finale Vukoju je dočekala reprezentativka Crne Gore, Gordana Bulatović koju je Vesna također dobila i plasirala se u finale. U finalu Vesna je pokazala da je izvrsna natjecateljica za velika djela.

Nedostajalo sreće

Ipak sportske sreće nije bilo na strani Vukoje, ali je njeno učešće na Prvenstvu Balkana svakako pokazalo da je borac na kojeg se može računati u vremenu koje dolazi. -Ostaje žal za zlatom, ali ipak ne treba biti nezadovoljan jer je zvanje doprvakinje Balkana ogroman uspjeh, naročito jer je ovo moj prvi izlazak na međunarodnu scenu. Upravo zato, ova medalja je još veći uspjeh za mene. Nadam se da sam obradovala svog trenera, roditelje i želim se zahvaliti svima, prije svega treneru, klupskim prijateljima i sparing partnerima koji su mi pomogli u treninzima i pripremama, rekla je Vesna Vukoja. Trener Majo Ćeško ističe kako je JK Hercegovac imao još jednu sjajnu predstavnicu, također državnu prvakinju i reprezentativku BiH, Sandru Sivrić, koja je u kategoriji preko 63 kg sa jednom pobjedom i dva poraza zauzela 5. mjesto. S obzirom da je i njoj ovo prvo natjecanje ovoga tipa, trener Ćeško je zadovoljan nastupom ali je i naglasio kako je u oba poraza koja je doživjela bilo gusto. Učešće na prvenstvu Balkana je uzelo 300 natjecatelje iz 9 zemalja, Srbija, Turska, Grčka, Rumunija, Bugarska, Crna Gora, Albanija, Makedonija i BiH. Ekipni rezultat po državama: 1. Srbija, 2. Turska, 3. Rumunjska, 4. Bugarska, 5. BiH, 6. Grčka, 7. Crna Gora, 8. Makedonija, 9. Albanija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?