sarajevo

Odgođena sjednica Komisije za financije i proračun Zastupničkog doma PSBiH

ssdf
12.12.2016.
u 13:20

Sjednica Komisije za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja je trebala biti održana danas, odgođena je zbog objektivnih razloga - priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Kako je najavljeno, sjednica Komisije bit će održana 14. prosinca.

Prema predviđenom dnevnom redu, Komisija je trebala razmatrati Prijedlog zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu, u drugoj komisijskoj fazi.   

Predsjedništvo BiH je polovinom novembra utvrdilo Prijedlog zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2017. godinu i dostavilo ga Parlamentarnoj skupštini BiH na usvajanje.

Prethodno je Vijeće ministara BiH 3. studenog jednoglasno utvrdilo Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2017. u kojem su ukupni prihodi za financiranje institucija i primici na nivou prethodnih godina i iznose 950.000.000,00 KM. Pored 950.000.000,00 KM za financiranje institucija uključeni su prihodi za servisiranje vanjskog duga u iznosu 1.011.157.177 KM.

Ministarstvo financija i trezora dostavilo je Nacrt proračuna Predsjedništvu BiH, nadležnom za njegovo predlaganje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?