VSTV

Odbijen zahtjev za suspenziju tužitelja Olega Čavke

Oleg Čavka
28.02.2017.
u 14:41

Prema riječima Olega Čavke, Povjerenstvo VSTV-a je odbilo zahtjev Ureda disciplinskog tužitelja jer nije bilo dovoljno dokaza, a i zbog toga što je on dostavio 'oslobađajuće dokaze'

Disciplinsko povjerenstvo Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća nije prihvatilo zahtjev za suspenziju tužitelja Tužiteljstva BiH Olega Čavke zbog krivične istrage koja je otvorena protiv njega, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu u Bosni i Hercegovini (BIRN BiH).

Prema riječima Olega Čavke, Povjerenstvo VSTV-a je odbilo zahtjev Ureda disciplinskog tužitelja jer nije bilo dovoljno dokaza, a i zbog toga što je on dostavio 'oslobađajuće dokaze', prenosi Fena. 

- Ono što je meni indikativno jeste da Tužiteljstvo nema dokaza. (…) To ukazuje da neki ljudi u Tužiteljstvu svjesno obmanjuju VSTV dajući nekompletne informacije i dokaze tko zna s kakvim namjerama, ali očito je da ja nekome jako smetam. O svemu tome u narednim danima ću se očitovati puno opširnije - kazao je Čavka.

Čavka je ranije kazao da nije upoznat da je otvorena istraga protiv njega, negiravši da je sudjelovao u koruptivnim djelima u predmetu “Džoker”, u kojem je više osoba optuženo za nedozvoljeni promet akciznim proizvodima i krijumčarenje.

Govoreći o radu u predmetu “Džoker”, on je kazao kako je Obrana Zorana Popovića, jednog od optuženih, prošle godine ponudila sporazum o priznanju krivnje.

- Tu sam ponudu prihvatio, sačinio sam sporazum o priznanju krivnje na godinu dana zatvora i sporedne novčane kazne od 50.000 KM. Tom prilikom sporazum je poslan u ured i tadašnji šef ureda Hasan Pleh sporazum nije odobrio, ma što to značilo da takva osoba nešto odobrava. Tu svoju odluku je ovjerio faksimilom glavnog tužiteljaa Salihović Gorana - izjavio je Čavka.

On je dodao da je postupak nastavljen i da nije urađeno ništa pogrešno.

- Na kraju krajeva, ovdje je sud izrekao kaznu, a ne tužiteljc - rekao je Čavka.

Protiv njega je ranije otvorena istraga zbog nošenja kući telefona zaplijenjenog u jednoj od istraga koje je vodio. VSTV nije prihvatio njegovu suspenziju ni u tom slučaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?