sarajevo Suđenje za ubojstvo četverogodišnjeg Smaje Ćesira prošle godine u veljači

Očuh stabilan i ne osjeća kajanje, majka smanjeno uračunljiva

cesir
20.05.2015.
u 09:26

tek obdukcijom 
tijela počelo se odmotavati klupko strahota koje je mališan proživljavao

Svjedočenjem Abdulaha Kučukalića, vještaka psihijatrijske struke jučer je okončan dokazni postupak protiv Saliha Arnautovića, te Ene, Munire i Emira Lipe, optuženih za ubojstvo četverogodišnjeg Smaje Ćesira. Podsjećamo, monstruozni zločin dogodio se u obiteljskoj kući Lipa u Hadžićima u veljači prošle godine, a dječak je nakon dugotrajnog zlostavljanja preminuo 25. veljače, i to nakon što mu je metalnom kopčom pojasa zadan fatalni udarac.

Klupko strahota

Tek obdukcijom tijela preminulog počelo se odmotavati klupko strahota koje je mališan proživljavao. Modrice po tijelu, prijelom ruke, opekline po tijelu i genitalijama te hematomi glave, mališana su odveli u smrt. Zaključeno je da su svi optuženi u trenutku počinjenja kaznenog djela bili uračunljivi, izuzev Ene Lipe koja je bila smanjeno uračunljiva, ali ne bitno. Kada je riječ o Salihu Arnautoviću, očuhu malenog Smaje, konstatirano je da je stabilna osoba, iako ima disocijalni poremećaj strukture ličnosti. -On ne boluje od bolesti psihotičnog karaktera, prosječnih je intelektualnih sposobnosti i logički obrađuje situacije. No, ima nizak prag tolerancije i sklon je korištenju psihoaktivnih supstancija. Nema osjećaj krivnje i kajanja, istaknuo je Kučukalić.

Blaža retardacija

Kada je riječ o Eni Lipi, Kučukalić je kazao kako je kod nje evidentan spor govor prilikom odgovaranja na pitanja. - To je zbog toga što ona ima oblik lake mentalne retardacije, odnosno oslabljeno shvaćanje stvari, ima nisko samopoštovanje i znatnu sugestivnost, kazao je Kučukalić. Na upit njenog odvjetnika je li neka dominantnija ličnost mogla utjecati na Enu dovoljno da kod nje prouzroči neka neprihvatljiva ponašanja, Kučukalić je odgovorio potvrdno. Za Muniru Lipu Kučukalić je rekao kako su ustanovili da je boravila u logoru u proteklom ratu te da je prošla torture. - Nakon toga imala je PTSP koji je s vremenom nestao. No, ni kod nje nisu zabilježene duševne bolesti psihotičnog karaktera, istaknuo je Kučukalić. Nastavak suđenja zakazan je za 18. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije