Intervju: Marina Pendeš, ministrica obrane BiH

Očekujem kažnjavanje za zločine u Križančevu Selu, Buhinim Kućama...

F
08.11.2016.
u 07:00

Nedavno uhićenje desetorice najviših vojnih i civilnih dužnosnika potpuno je skrenulo pozornost s gotovo svih drugih događanja. Ministrica obrane BiH Marina Pendeš poziva na procesuiranje zločina nad Hrvatima središnje Bosne, a koji su ostali nedodirnuti i nisu procesuirani. 


Večernji list BiH: Kako komentirate uhićenja desetorice časnika HVO-a?

- Mogu kazati kako u potpunosti vjerujem u pravosudne institucije BiH. Nadam se kako će svi odgovarati za svoja nedjela, a svi oni koji se nevini nalaze u pritvorima ili protiv kojih se spremaju politički montirane optužnice konačno biti pušteni živjeti u miru i slobodi, za što su se i borili. Smatram spornim način na koji su i vrijeme kada su privedeni pripadnici HVO-a na području Posavske županije, te očekujem da se nepristrano istraže i sankcioniraju i brojni zločini u središnjoj Bosni (Križančevo Selo, Buhine Kuće, Maljine, Bikoši, Bugojno...), kao i sva stratišta diljem BiH u kojima je stradalo nedužno stanovništvo.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?