napredak Prve godine na turniru se borilo oko 300 natjecatelja, od tada je turnir rastao

Očekuje se nastup čak 1000 mladih natjecatelja

judo
01.10.2015.
u 06:30

Mostar će u subotu biti domaćin velike sportske svečanosti u organizaciji Judo kluba Borsa, a koji će okupiti oko 1000 mladih sportaša.

Natjecatelji iz 16 zemalja

Turnir “Borsa Open” koji se organizira već 6. put, ove će godine okupiti mlade iz čak 16 europskih zemalja: Slovenija, Italija, Bugarska, Češka, Poljska, Švedska, Srbija, Nizozemska, Makedonija, Albanija, Kosovo, Turska, Poljska, Crna Gora, Hrvatska i BiH. - Pomoću ovog turnira nastojimo promovirati naš grad, sve ono što je zdravo za naše društvo, a to je sport u kojem je uvijek naglasak na zdravom načinu života. Uz to, naš grad, narod i državu želimo približiti građanima drugih država, i zapada i istoka, te će tako ovo područje dobiti i na turističkom značaju. Ako uzmemo u obzir to da će se na prostoru naše države kretati više od 700 mladih sportaša koji nisu državljani BiH, a njima ako pridodamo i trenere i roditelje, možemo računati da će na području Mostara i Hercegovine od 2. do 5. listopada ove godine boraviti više od 1000 ljudi, od kojih čak 80 posto njih ne dolazi iz našeg govornog područja - naglasili su iz Borse. Prvi Borsin turnir organiziran je 2010. godine kada je klub postojao tek 4 godine. Te godine turnir je okupio oko 300 natjecatelja iz zemalja regije. Napredak je ostvaren već godinu nakon toga, no ovogodišnji, 6. po redu “Borsa Open” sigurno će biti najmasovniji. Iza svega ovoga krije se uzrok kvalitete i ozbiljnosti rada JK Borsa koji je jedan od priznatijih judo klubova na prostoru Europe, što potvrđuje činjenica kako ima prijateljske odnose s 84 kluba iz 17 zemalja, za što su najviše zaslužni sportski rezultati koje džudaši Borse postižu na natjecanjima širom Europe.

Program natjecanja

Natjecanje bi po programu trebalo početi s borbama već u 10 sati, dok će svečanost otvaranja biti organizirana oko 15 sati. Ovogodišnji turnir “Borsa Open” svečano će otvoriti predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, uz gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića, te premijera HN županije Nevenka Hercega. Organizatori predviđaju kako će biti održano oko 2500 borbi u raznim kategorijama, a po sadašnjim prijavama, bit će najviše mladih natjecatelja dobi od 12 do 16 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?