Slučaj Mondo

Obustavljena istraga u slučaju Čović i ostali

Dragan Čović
01.03.2013.
u 11:12

Financijska policija nije imala valjane dokaze koji bi doveli do optužnice

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije jučer je obustavilo istragu u slučaju Mondo. Radilo se o višegodišnjoj istrazi protiv Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a, te još jedanaest osumnjičenih u ovom slučaju koji je pokrenula financijska policija. Kako doznajemo, istraga je obustavljana zbog nedostataka dokaza, a koji su uglavnom bili nepotpuni i bez originalnih dokumenata, odnosno njihovih kopija, što nije relevantno u pravosuđu. Inače, poduzeće Mondo je nakon rata osnovao HDZ BiH, a Društvo je još 1999. godine likvidirano odlukom poduzeća Soko Mostar. Direktor poduzeća Soko Mostar u to vrijeme bio je Dragan Čović, a Vilim Primorac i Božo Rajić su bili direktori Monda. Kada je Rajić zamijenio Primorca kao direktor, Dragan Čović je imenovan za predsjedatelja Upravnog odbora, a za članove su imenovani Neven Tomić, Ivo Andrić Lužanski, Dragan Vrankić i Marko Topić. Mondo je postao dioničar Hercegovačke banke preko nekoliko prijenosa dionica. U travnju 1998. godine Hercegovačko-neretvanska županija je prenijela svoje dionice, pri čemu je Mondo prenio opremu HZ Herceg Bosne procijenjenu na 500.000 maraka na županiju. Bivša privremena predstavnica Hercegovačke banke Toby Robinson se u svojem izvješću vrlo detaljno bavila ovim slučajem koji je na kraju zaključen obustavom istrage.

Ključne riječi

Komentara 1

RO
rosa
12:19 01.03.2013.

Dragi Bog zna koliko je puta ovaj obični kriminalac (on nas naziva običnim građanima) bio osumnjičen i uvijek "nestanu" dokazi. Baš je ovo interesantno kako to da u pokradenoj i opljačkanoj državi tzv. tužitelji ne mogu nikome dokazati krivnju. A pogotovo iz vremena Herceg Bosne jer je tada bilo rađeno "isključivo po zakonu".

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?