arizona

Objavljena snimka nastala neposredno prije nego je policajac ubio nenaoružanog muškarca

pucnjava
27.05.2016.
u 18:05

Sredinom siječnja policajac iz Arizone usmrtio je nenaoružanog muškarca u hotelu, a policija je u utorak odlučila objaviti dramatičnu snimku nastalu nekoliko trenutaka prije ubojstva.

Incident se dogodio u gradu Mesa, savezna američka država Arizona, 18. siječnja, a ubijen je Daniel Shaver (26) otac dvoje djece, javlja Daily Mail. 

Do ubojstva je došlo nakon što je policija dobila dojavu da je netko uperio pištolj s prozora hotela La Quinta Inn & Suites gdje je odsjeo nesretni Daniel koji se u gradu nalazio zbog poslova vezanih uz deratizaciju.

Iako Daniel zbog prirode svog posla inače nosi dvije zračne puške, tog trenutka bio je nenaoružan.

Molio da ga ne ubiju

Na objavljenoj snimci može se čuti kako policija naređuje gostima na petom katu hotela da napuste sobe te se vidi kako okružuju sobu 502 gdje se nalazio Shaver.

Istražitelji koji su vidjeli cijelu snimku navode kako vide prikazuje Shavera na podu u sobi kako u suzama moli da ga ne ubiju. Policajci koji su se nalazili u akciji kazali su kako su bili uvjereni da je Shaver posezao za pištoljem, no pokraj njegovog tijela nije pronađeno nikakvo oružje. U sobi su kasnije pronađene dvije zračne puške za koje su utvrdili da su mu bile potrebne za posao.

Snimka koja je objavljena prikazuje trenutke prije pucanja, a sudac je zabranio da se ostatak snimke pusti u javnost.

Shavera je upucao i ubio policajac Philip Brailsford koji se izjasnio nevinim, no on je ipak otpušten zbog kršenja pravila. Također je optužen za ubojstvo drugog stupnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?