Za Večernji list obitelj govori o pronalasku brata na Rabu

Obitelj iz Prijedora: Ovo smo čekali 36 godina, sad želimo da Said bude s nama

01.10.2016.
u 07:00

Kad je 23. kolovoza ove godine objavljena priča o “kišnom čovjeku” koji već 36 godina bez identiteta živi u Psihijatrijskoj bolnici Rab u RH, cijela se država digla na noge kako bi pronašla obitelj nesretnog čovjeka. Nedugo potom novinarima Nove TV javila se Halida Jakupović iz Prijedora koja je bila uvjerena da je “kišni čovjek” s Raba njezin davno izgubljeni brat Said Kešić. Kazala je kako se sve podudara, i istaknula kako je brat nestao u kolovozu 1980. na području Prijedora.

Susjed ga vidio

- Tog četvrtka ujutro izišao je iz kuće u 9 sati i stajao vani. Rekla sam mu: - Saide, nemoj nigdje ići, sad će doći tata i mama. Odgovorio je: - Neću ići nikuda. Vratila sam se u kuću i poslije kad sam pogledala, njega nije bilo. Čekali smo cijeli dan, ali se nije vratio. Sve smo pretražili, koliko smo mogli. I preko novina i radiopostaja, te su počele stizati informacije, ali ni jedna nije bila točna. Onda ga je jedan susjed vidio kako ulazi u autobus. Rekao mu je: - Saide, hajde sa mnom, idemo kući. A Said je otišao tim autobusom, u nepoznato. I dva tjedna poslije pronaći će ga na Rabu. Obitelj je tražila, novac koji bi roditelji zaradili trošili bi na potragu, odlaske u druge gradove, ali Saida nije bilo. Novinarima je Halida dala bris sluznice usne šupljine kako bi se njezin DNK usporedio s onim “kišnog čovjeka”. Dva brata i sestra koji su se odselili u Hrvatsku, te Halida koja je s mužem Huseinom Jakupovićem otišla u Norvešku vjerovali su kako će priča sretno završiti. Uzorak je odnesen u laboratorij i izvršena je DNK analiza. A istodobno, policija je od Halidine sestre Saide u Zagrebu također uzela DNK uzorak. Analiza je pokazala da je Perica Matas, kako je interno nazvan u rapskoj bolnici ili po nadimku “kišni čovjek”, davno izgubljeni Said Kešić.

Ekipa Večernjeg lista BiH kontaktirala je jučer Halidu i Huseina Jakupovića, sestru i šogora Saida Kešića. Kontaktirali smo ih u dalekoj Norveškoj, u gradu Molde gdje su se vratili nakon nekoliko dana boravka u RH. Kako sada stvari stoje, slijedi im novi put. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije