vitez

​Obilježena 25. obljetnica utemeljenja Zbornog područja HVO-a Vitez

​Obilježena
25.02.2017.
u 14:15

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara nazočio je obilježavanju 25. obljetnice utemeljenja Zbornog područja HVO-a Vitez, priopćeno je u subotu iz Ureda predsjednika FBiH.

Misu zadušnicu za sve poginule i umrle pripadnike Zbornog područja Vitez u crkvi sv. Juraja u Vitezu predvodio je viteški župnik fra Velimir Bavrka. Potom su brojna izaslanstva i predstavnici udruga na spomen obilježju poginulim pripadnicima HVO-a Vitez ispred zgrade Općine položili vijence i zapalili svijeće, prenosi Fena.

Obilježavanje obljetnice utemeljenja Zbornog područja HVO-a Vitez nastavljeno je svečanom akademijom u Hrvatskom domu.

U svom obraćanju predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara poručio je da se "prigodom proslava obljetnica prisjećamo svih poginulih i umrlih branitelja i odajemo im počast. Isto tako slavimo i naše pobjede u obrani života i dostojanstva hrvatskog naroda i s poštovanjem se prisjećamo svih koji su doprinijeli našim pobjedama".

"Nakon 25 godina svjesniji smo da borba za ravnopravnost još nije završena. Pri tome žalosti da u određenim periodima nismo imali razumijevanje iz Republike Hrvatske pa čak su radili na našoj podjeli što je nanijelo veliku štetu našoj poziciji", kazao je Čavara te dodao kako je pomirba hrvatskog naroda temelj samostalnosti RH, a isto tako je i pomirba unutar hrvatskog naroda u BiH, temelj za postizanje ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH.

"Zbog toga kroz Hrvatski Narodni Sabor BiH objedinjujemo sve političke snage u borbi za ravnopravnost", naglasio je predsjednik FBiH te pozvao sve na zajedničko djelovanje za opću dobrobit. 

Ključne riječi

Komentara 1

JM
jezero-matica
00:51 26.02.2017.

Vječna vam slava bojovnici HVO-a,da vas nije bilo BiH bi bio nebih!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije