proslava

Obilježena 25. obljetnica HVO Bosansko Grahovo

bos.grahovo
13.04.2017.
u 16:28

U Bosanskom Grahovu je 12. travnja obilježena 25. obljetnica osnutka HVO-a u toj općini. Tako su se Hrvati općine Bos. Grahovo pridružili inicijativi HNS BiH da se ove godine obilježi 25. obljetnica osnutka HVO-a u svim općinama u BiH u kojima su se Hrvati vojno organizirali radi obrane od agresora na početku rata u BiH.

Pred spomen-križem u središtu grada zajednički vijenac položili su politički predstavnici Hrvata općine Bos. Grahovo, članovi Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata – podružnica Bos. Grahovo, predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga HBŽ, a kao posebni gosti bili su predstavnici Udruge veterana 84. gardijske bojne HV „Termiti“ iz Zadra.

Odlukom predsjednika HZHB Mate Bobana dana 27. lipnja 1992. utemeljen je HVO općine Bos. Grahovo, a istoga dana je formirana i vojna postrojba HVO Bos. Grahovo, koju su najvećim dijelom činili stanovnici sela Uništa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?