ZADNJI POTEZ:

Obama poslao 221 milijun dolara Palestincima

obama
Reuters/PIXSELL
24.01.2017.
u 15:30

Sada već bivši američki predsjednik Barack Obama poslao je čak 221 milijuna dolara palestinskim vlastima u posljednjim trenucima svog mandata, piše Independent.

Ovu informaciju potvrdio je neimenovani dužnosnik State Departmenta koji je kazao da je Obamina administracija obavijestila Kongres da će izvršiti ovu transakciju u petak 21. sijačnja i to samo nekoliko trenutaka prije nego što će Donald Trump biti imenovan za predsjednika SAD-a.

Osim 221 milijuna dolara za Pelastince, Obamina administracija je usmjerila četiri milijuna dolara za borbu protiv klimatskih promjena i 1,25 milijuna dolara za organizacije UN-a.

Kako javlja Independent, novac UN-a će ići na projekte za borbu protiv seksualnog iskorištavanja, zaštite ozonskog omotača i izgradnje mira, prenosi Avaz.

Inače, ovaj novac je praktično bio blokiran u američkom Kongresu od strane Republikanaca, a Obama je imao pravo izvršnom predsjedničkom odlukom usmjeriti novac gdje je želio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije