Donosimo

Novi diplomati BiH u Beogradu, Berlinu, Washingtonu, Zagrebu

Predsjedništvo BiH
09.10.2015.
u 06:15

Na veći broj čelnih pozicija u bh. diplomaciji diljem svijeta došli novi ljudi

Predsjedništvo BiH do sada je imenovalo više od 25 novih veleposlanika, odnosno generalnih konzula u svijetu, što znači da su na veći broj čelnih pozicija u bh. diplomaciji došli novi ljudi. 

Novi veleposlanici

Mnogo novih veleposlanika je srpske nacionalnosti i njih je predložio član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. Najmanje desetak veleposlanika postavljeno je na Ivanićev prijedlog, a među njima ima i karijernih diplomata. Željko Janjetović je ranije bio veleposlanik u Mađarskoj, a sada predstavlja BiH u Njemačkoj, dok je novoimenovani šef Misije pri UN-u Miloš Vukašinović radio u sjedištu MVP-a. Slično je i s Aleksandrom Dragičevićem koji je veleposlaničku poziciju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zamijenio onom u Mađarskoj. Lepa Babić, državna službenica u MVP-u i nekadašnja glasnogovornica Ministarstva, nova je veleposlanica u Makedoniji, dok je Ivanićev savjetnik Predrag Grgić imenovan za veleposlanika u sjedištu at large. Srpske pozicije popunili su i Branko Nešković (Velika Britanija), Duško Stanojević (Egipat), Lazar Mirkić (Srbija) i Igor Babić (konzul u Milanu). Svi su oni bliski Savezu za promjene RS, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Nešković je obavljao dužnost Ivanićeva savjetnika, a Mirkić je bio zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini RS. Približan broj veleposlanika imenovan je na prijedlog hrvatskog člana Predsjedništva Dragana Čovića. Među njima je, također, nekoliko dokazanih diplomata.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije