Nova regionalna košarkaška liga

Novi Alpe Adria Cup - počinje natjecanje bez klubova iz BiH

bih - 08.08.2014., Siroki Brijeg - 23 kolo ABA lige Siroki Zadar. Photo: Tomislav Milicevic/Vecernji list
31.08.2015.
u 06:30

Natjecanje započinje 7. listopada, a kompletne troškove natjecanja trebao bi pokriti sponzor iz Austrije

a Košarkaška reprezentacija BiH pobjedom 85:76 nad Estonijom na turniru u Zagrebu završila je s oglednim susretima pred početak Europskog prvenstva koje počinje 5. rujna. Reprezentativci BiH koje vodi Duško Ivanović u Zagrebu su osvojili 2. mjesto iza domaćina Hrvatske. Bila je to četvrta pobjeda bh. reprezentacije od 12 susreta koliko su ih odigrali u pripremnom dijelu. BiH će na Europskom prvenstvu igrati u skupini A u francuskom gradu Montpellieru zajedno s domaćinom Francuskom, Rusijom, Izraelom, Poljskom i Finskom. Izbornik Duško Ivanović za glavni cilj odredio je borbu za drugi krug, a njega će pokušati izboriti dvanaestorica igrača: Renfroe, Šutalo, Kikanović, Stipanović, Gordić, Pašalić, Peršić, Vrabac, Buza, Milošević, Todić i Bavčić. S popisa posljednji su otpali Albijanić i Jošilo.

aNekadašnji košarkaš Širokog i povremeni hrvatski reprezentativac Stanko Barać pristupio je poznatom talijanskom klubu Armaniu koji vodi bivši izbornik reprezentacije Hrvatske i donedavni trener Cedevite Jasmin Repeša.

Visoki centar potpisat će tromjesečni ugovor do završetka prvoga dijela Eurolige. Nakon toga stručni stožer procijenit će hoće li se suradnja s Baraćem i nastaviti. U redove kluba iz Milana pristupio je nedavno hrvatski reprezentativac Kruno Simon, te dvojica košarkaša koji su prošle sezone igrali u regionalnoj ABA ligi, a to su Charles Jenkis koji je igrao za Crvenu Zvezdu, te Milan Mačvan koji je nosio majicu Partizana. (mbo)

U slovenskom gradu Mariboru utemeljena je nova regionalna košarkaška liga nazvana Alpe Adria Cup. Liga će brojati dvanaest klubova, a u njoj će igrati klubovi iz Slovenije, Hrvatske, Italije, Madžarske i Austrije. U njoj neće igrati klubovi iz Bosne i Hercegovine jer je glavnom sponzoru bitna teritorijalna blizina država i klubova koji će u njoj igrati.

Bez sudionika ABA lige

U novoj regionalnoj ligi neće igrati klubovi sudionici regionalne ABA lige. Iz hrvatske lige igrat će Kvarner i Zagreb. Austriju će predstavljati Gmunden Swans, Klosterneuburg Dukes i Traiskirchen Lions, Italiju drugoligaši Pallacanestro Trieste 2004 i Treviso Basket, zatim Mađarsku Alba Fehervar i Kaposvari, te Sloveniju Helios Suns, Rogaška Crystal i Zlatorog Laško. Ligaški dio natjecanja obuhvaća tri skupine po četiri momčadi, nakon čega bi dvije najbolje momčadi iz svake skupne i dva najbolja trećeplasirana sastava izborila četvrtfinale, nakon čega bi četiri najbolje momčadi igrale Final Four koji će se održati u Domžalama. Natjecanje započinje 7. listopada, a kompletne troškove natjecanja trebao bi pokriti sponzor iz Austrije najavljivan kao potencijalni sponzor košarkaša Širokog za regionalnu ABA ligu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije