federalni premijer

Novalić: Lansiranje informacija o mojoj smjeni posljedica neostvarenih ambicija

 Fadil Novalić
01.11.2016.
u 09:30

Lansiranje informacija o navodnim inicijativama za moju smjenu je posljedica neostvarenih ambicija pojedinih službenika. Na mjesto premijera Federacije Bosne i Hercegovine postavila me je stranka čiji sam član, a ona može dati prijedlog za moju smjenu, ukoliko smatra kako svoj posao ne obavljam dobro, časno i savjesno, izjavio je u intervjuu za današnje Oslobođenje federalni premijer Fadil Novalić.

- Za sada smatraju da funkciju premijera Federacije BiH obnašam sasvim dobro - naveo je.

Upitan zatim hoće li biti smjene nekih federalnih ministara, na primjer ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića ili ministra industrije Nermina Džindića, Novalić je odgovorio da su, kao što je poznato, lideri koalicionih stranaka u Federaciji BiH ostavili otvorenom mogućnost da zamijene neke od svojih kadrova u Vladi FBiH i javnim institucijama ukoliko nisu zadovoljni njihovim učinkom.

- Za sada ne očekujemo promjene, a u njihovu kadrovsku politiku ne bih ulazio, jer je Vlada izvršno, a ja bih čak rekao i tehničko tijelo koje servisira, unaprijed dogovorene i usvojene, programe i politike koalicijskih partnera - kazao je Novalić

Premijer kaže da se uvijek fokusira na rezultate.

- U proteklom razdoblju ostvarili smo nešto više od 30 posto aktivnosti iz Akcijskog plana za provedbu Reformske agende, što znači da pratimo zacrtanu dinamiku. Rezultati našeg rada su se materijalizirali kroz pozitivne ocjene napretka provedbe Reformske agende i odobrenjem aplikacije upitnika za integraciju Bosne i Hercegovine u Europsku uniju. Važno je da smo spremni i sposobni da kao tim do kraja provedemo svaku od 97 reformskih mjeri koje proizlaze iz pisma namjere Reformske agende i Programa rada Vlade Federacije BiH. Naravno, svi smo svjesni da uvijek može bolje - rekao je, između ostalog, premijer Novalić za "Oslobođenje".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije