BABIĆ:

Norveškoj će u Danskoj biti kao da smo mi u Mostaru, kao kod kuće

Željko Babić
13.02.2016.
u 10:36

Norveška će tamo igrati kao da Hrvatska igra u Mostaru. Igrat će kao da su kod kuće. Sasvim je sigurno da će tu biti ogroman pritisak na nas, rekao je izbornik Željko Babić.

Izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić u petak  je na primanju kod župana Splitsko-dalmatinskog Zlatka Ževrnje najavio da će rukometna reprezentacija Hrvatske za sljedeći turnir u Danskoj više poraditi na preciznosti i napadu dodavši da svi timovi, osim Bahreina, imaju šansu izboriti plasman na OI u Rio de Janeiru, prenosi 24 sata hr. 

- Znam da županija pomaže rukometu u Dalmaciji i da je to sport koji je ovdje ostavio traga jer se osvajalo puno medalja, a i bio je stalno prisutan u europskim i svjetskim okvirima. U ovim zanimljivim vremenima pomoć je rukometu potrebna da bi opstao. Potrebna nam je pomoć u svemu, a ja se kao izbornik nadam i vjerujem da ćemo tu pomoć koja nam je potrebna dobiti u bilo kojem obliku - kazao je Babić naglašavajući  da su mu se sada slegle emocije oko prvenstva i da danas može reći kako je sretan što su svi prepoznali njihovu borbenost i veliko srce za Hrvatsku.

Za predstojeći kvalifikacijski turnir, na kojem će se u travnju uz domaćina Dansku za dva mjesa koja vode na OI u Rio de Janeiro boriti još i Norveška, Bahrein i Hrvatska, Babić je rekao kako nas čeka težak turnir, a da su kod određivanja domaćinstva Skandinavci pokazali ekonomsku silu i da je to razlog zbog kojeg Hrvatska nije uspjela dobiti domaćinstvo kvalifikacijskog turnira.

- Norveška će tamo igrati kao da Hrvatska igra u Mostaru. Igrat će kao da su kod kuće. Sasvim je sigurno da će tu biti ogroman pritisak na nas. Vjerujem da je u sportu sve moguće, a to smo i pokazali već na ovom turniru. Obaveza nam je da se dobro pripremimo i da naš angažman ne bude upitan. Moramo biti spremni taktički i mentalno na sve moguće scenarije te dati svoj maksimum. Bit ćemo radosni ako odemo na Olimpijske igre, no sport je nepredvidiv, kvaliteta je izjednačena, a svi timovi imaju podjednako šanse da odu na Olimpijske igre , izuzev Bahreina - odgovorio je Babić

Po njegovim riječima na postojećem turniru još treba unaprijediti obranu kako bi se postigla preciznost, ali treba raditi i na napadu i disciplini.

Ževrnja je kazao da je reprezentacija pokazala da se trudom, radom i zajedništvom može puno napraviti.

- U ova vremena svekolikih kriza ste unijeli jednu novu nadu, te optimizam i još jednom pokazali da se sve može postići radom, redom i trudom zbog čega vam puno hvala - rekao je Ževrnja podsjetivši da je Splitsko-dalmatinski rukometni savez najveći rukometni županijski savez u Hrvatskoj i da će županija u okviru svojih mogućnosti i dalje podupirati sportske i druge projekte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije