Dortmund

Njemačka policija uhitila veću skupinu provalnika iz Zenice

01.04.2016.
u 07:00

Navodno se radi o organiziranoj bandi koja regrutira mlade ljude iz Zenice i obučava ih da postanu profesionalni lopovi

Policija u Dortmundu uhitila je članove velike bande provalnika, podrijetlom iz BiH, koji su u posljednjih nekoliko mjeseci pljačkali stanove i vikendice diljem njemačke pokrajine Nordrhein-Westfalen. U proteklih nekoliko mjeseci, 25 članova ove bande izvršilo je čak 250 provala u ovoj pokrajini i u drugim državama, a u sklopu istrage je zaplijenjeno više od 2000 dokaza i predmeta koje policija mora vratiti vlasnicima. Njemačka policija akciju provodi još od rujna 2015. godine, a aktivnosti su pojačali u veljači i izuzetno su ponosni na njezine rezultate, piše njemački portal WDR.

Njemački istražitelji su u javnost pustili informaciju kako su svi osumnjičeni u akciji uglavnom iz Zenice. Navodno se radi o organiziranoj bandi koja regrutira mlade ljude iz Zenice i obučava ih da postanu profesionalni lopovi. Članovi bande su pljačkali u Dortmundu, ali i u ruralnim područjima od Münsterlanda, Sauerlanda te izvan granica NRW-a, a osim toga i u Westerwaldu i Eifelu. Uglavnom su krali novac, nakit, bijelu tehniku, alkoholna pića, pribor za jelo, parfeme, kao i kućanske uređaje, koje su sa sobom nosili u BiH, a policija je zaplijenila čak i ukradeni usisivač.

Ukupna šteta ukradene robe procjenjuje se na 6-znamenkasti iznos. Osumnjičenici su uvijek radili u malim skupinama do tri osobe. Uglavnom su se raspršili u više pojedinačnih skupina i tražili prazne kuće koje su obijali u potrazi za vrijednim predmetima i sefovima. Njemački policajci nastavljaju raditi na ovom slučaju i pokušavaju otkriti postoji li u Njemačkoj još članova ove bande, te hoće li novi dolaziti u zemlju. Trenutačno je uhićeno 13 osoba, a 11 je u pritvoru.

Rad na rasvjetljavanju ovog slučaja se nastavlja, a Nijemci vjeruju kako je čak jedan ili više bh. policajaca bio uključen u ove kriminalne aktivnosti. Pored toga, požalili su se kako nije lako surađivati s policijom iz Zenice. Umiješanost zeničke policije u ovaj slučaj ne bi iznenadila nikoga, budući da Bosna ima velikih problema s korupcijom, kao i nezaposlenošću, zaključak je teksta o ovom slučaju, obavljenog na njemačkom portalu 
WDR.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije