Sindikat BHRT

Nitko ne može obustaviti produkciju, na sudu tražiti dugove od FTV-a i RTRS-a

BHRT
Faktor
01.06.2016.
u 17:52

Sindikat traži da se da se sudskim putem riješe potraživanja od Federalne televizije (16,5 milijuna KM ) i RTRS-a (8,8 milijuna KM ), uz opravdano pitanje zašto se čekalo da dostignu nevedeni iznosi i ugrozi rad, poslovanje i postojanje BHRT-a

U RTV Domu u Sarajevu održana je izvanredna sjednica Sindikalne organizacije Javnog RTV servisa BiH-BHRT povodom najavljene odluke UO BHRT-a da će 30. lipnja privremeno prekinuti produkciju i emitiranje programa. 

Na sjednici su donijeli četiri zaključka. 

U prvom se navodi da nitko ne može ugasiti signal ili privremeno obustaviti produkciju programa BHRT-a, pa ni Upravni odbor BHRT, osim osnivača Parlamentarne skupštine BiH, koja u okviru svojih nadležnosti i odgovornosti može jedino osigurati neometano funkcioniranje i financijsku održivost Javnog RTV servisa emitiranja, prenosi Fena.

Zaključeno je da Upravni odbor BHRT-a podnese ostavku zbog odstupanja od svojih ingerencija predviđenih Zakonom i jer svojim najavama i aktivnostima ugrožava pravo na rad zaposlenih u BHRT-u, a činjenica je da UO BHRT-a nije na vrijeme reagirao kako riješiti način naplate RTV takse.

Treći je zaključak da se sudskim putem riješe potraživanja od Federalne televizije (16,5 milijuna KM ) i RTRS-a (8,8 milijuna KM ), uz opravdano pitanje zašto se čekalo da dostignu nevedeni iznosi i ugrozi rad, poslovanje i postojanje BHRT-a.

Također je zaključeno da Ured za reviziju BiH ispita poslovanje BHRT-a, ali da i entitetski Uredi za reviziju ispitaju poslovanje entitetskih javnih emitera, priopćeno je iz tog sindikata. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?