turska oštro odgovara Sad-u

Nitko nam nema pravo reći protiv koga se možemo boriti

borba
Hina
29.08.2016.
u 17:30

Nitko nema pravo reći Turskoj protiv koje terorističke organizacije se može boriti, izjavio je u ponedjeljak turski ministar za europske poslove Omer Celik dok se Ankara suočava s kritikama zbog sukoba s kurdskim snagama u sklopu svoje operacije u sjevernoj Siriji.

"Nitko nam nema pravo reći protiv koje se terorističke organizacije možemo boriti a koju trebamo ignorirati", rekao je Celik na tiskovnoj konferenciji u Ankari.

Turske snage ušle su dublje u sjevernu Siriju u ponedjeljak nakon čega se Ankara suočila s kritikama SAD-a koji je izrazio zabrinutost da je turska operacija izgubila iz vida svoj glavni cilj, a to je borba protiv Islamske države (IS).

Sjedinjene Države pružaju potporu sirijskoj kurdskoj miliciji YPG u borbi protiv IS-a. Turska, koja je dio koalicije protiv IS-a, smatra YPG terorističkom organizacijom i produženom rukom PKK.

Pentagon je priopćio da su sukobi između Turske i prokurdskih snaga na sjeveru Sirije "neprihvatljivi" i da moraju prestati.

Sukobi na lokacijama na kojima se ne nalazi IS izazivaju duboku zabrinutost, objavio je na Twitteru američki izaslanik koalicije protiv IS-a Brett McGurk nakon brifinga u ministarstvu obrane.

"Želimo pojasniti da su ti sukobi neprihvatljivi i izazivaju našu duboku zabrinutost", priopćio je Pentagon, a prenosi AFP.

Pentagon također navodi da SAD "nije upleten u te aktivnosti, one nisu koordinirane s američkim snaga i mi ih ne podržavamo".

"U skladu s tim pozivamo sve naoružane aktere da se povuku i poduzmu odgovarajuće mjere za smirivanje sukoba i otvaranje komunikacijskih kanala."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?