Direktor FEAL-a Mostar Ante Musa odgovara na optužbe Nermina Nikšića

Nitko nam ne daruje 
struju, uredno je plaćamo

feal
17.04.2014.
u 09:27

- Smatramo krajnje neumjesnim i neodgovornim da se FEAL d.o.o. Mostar dovodi u bilo kakav kontekst štetnih ugovora koji se tiču mostarskog Aluminija - ističe Musa

Premijer Nikšić tijekom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji je iznio neprovjerene činjenice o tome kako tvrtka FEAL ne plaća svoje račune za električnu energiju, već to za njega čini Aluminij. Nikšić je također rekao kako nikome nije potrebna sudska presuda da shvati štetnost ugovora kojim, primjerice, Aluminij plaća struju privatnoj tvrtki FEAL koja se nalazi unutar kruga ovog poduzeća i koja ostvaruje višemilijunsku dobit, dok taj isti Aluminij iskazuje gubitke. Povodom istupa premijera Federacije BiH Nermina Nikšića razgovarali smo s Antom Musom, direktorom FEAL-a Mostar.

• Kako komentirate ovakve optužbe premijera Nikšića?

Poduzeće FEAL Mostar nalazi se u sastavu FEAL Grupe koja zapošljava više od 500 radnika i koje je steklo svoj ugled, ne samo u ovim prostorima, već i u cijeloj Europi, te nas žalosti ovakav nastup premijera. Smatramo krajnje neumjesnim i neodgovornim da se poduzeće FEAL d.o.o. Mostar dovodi u bilo kakav kontekst štetnih ugovora koji se tiču mostarskog Aluminija, a posebno se to odnosi na plaćanje električne energije od Aluminija prema našem poduzeću.

Na ovaj način želimo reći široj javnosti da je jedini dobavljač električne energije za naše poduzeće Elektroprivreda HZ HB i da se, za vašu informaciju, sve fakture redovno izmiruju, a što se vrlo lako može provjeriti budući da je Elektroprivreda HZ HB pod izravnim nadzorom Vlade FBiH.

• Nanosi li se ovakvim dezinformacijama šteta, osobito tvrtki koja najveći dio svojih proizvoda izvozi?

Mi smo poduzeće koje uredno izmiruje svoje obveze prema radnicima, državi i svim dobavljačima. Tim više nas iznenađuje i žalosti nastup premijera koji bi prije nego što iznese ovako teške optužbe trebao provjeriti činjenično stanje. Na ovakav način nanosi nam se ogromna šteta u poslovnom svijetu.

• Vaše tvrdnje je, pretpostavljamo, vrlo lako provjeriti?

Vi kao novinari možete provjeriti i zatražiti informacije o ovoj temi i kod EP HZ HB koji je naš partner i s kojim uspješno poslujemo od početka rada tvornice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije