TURKOVIĆ

Nisam kriv! Osim za pokušaj ubojstva

turković
VL FOTO
22.07.2011.
u 10:43

Turković je tako priznao da je za likvidaciju Keljmendija i njegova sina Elvisa angažirao Isljama Kalendera, Emira Zekovića, te Milenka Lakića i Rajka Milovanovića

Nisam kriv, osim za točku optužnice koja me tereti za pokušaj ubojstva Nasera Keljmendija (vođe suparničkog klana, nap.a), kazao je jučer u Sudu BiH Zijad Turković- Zike (45), vođa četrnaesteročlane zločinačke organizacije optužene za pet monstruoznih ubojstva i još tri pokušaja, šverc droge, pljačku, iznudu, pranje novca… Turković je tako priznao da je za likvidaciju Keljmendija i njegova sina Elvisa angažirao Isljama Kalendera, Emira Zekovića, te Milenka Lakića i Rajka Milovanovića (člana bande koji je nedavno pronađen ubijen u rupi kod zvorničke Janje koju je prethodno kopao upravo po Lakićevu nalogu, nap.a). Oni su početkom 2010. nabavili eksploziv, a za pripremu je unajmljen stan.

Lakić se dogovorio sa Željkom Đurićem (odnedavnim pokajnikom) da pripreme paklenu napravu koja je trebala eksplodirati u jednom ilidžanskom restoranu, ali su u posljednji trenutak odustali. Propao im je i pokušaj podmetanja bombe u hotelu Radon Plaza gdje je bila svadba Naserova sina Elvisa Keljmendija, koji je ranije završio veselje zbog prethodne dojave. S druge strane, Turković negira i da je dojučerašnjeg prijatelja Mithata Mekića i njegovu nevječanu trudnu suprugu Salas-Cortez iz Bolivije ubio u kući u Hadžićima, gdje su živjeli s optuženim Fadilom Aljovićem i Hajrudinom Memovićem, inače kemijskim vještakom FUP-a, koji mu je navodno dao ključ pa je ovaj zajedno s Lakićem u noći na 2. ožujka iz heklera izrafalao supružnike i dao ih tajno zakopati. Po istom receptu su ubrzo u kući na Bistriku likvidirani Mario Tolić i njegov pratitelj Ajdari. T

urković je optužen i za organizaciju pljačke 2,5 milijuna KM iz Cargo centra Zračne luke Sarajevo. Optuženi šef ovog centra Nijaz Zuban mu je, prema optužnici, dao informacije, a Drinić dva radioprijamnika. Osim izvršitelja iz Srbije, poznati jedino po nadimcima - Miki, Batica i Kličko i još dvojica NN, za pljačku je korišten i ukradeni terenac audi Q7. Optuženi Saša Stjepanović je iz Srbije preuzeo četiri kompleta kombinezona kakve koriste i SIPA te oružje, dok je vođa pljačku pratio iz hotela Radon Plaza i potom novac „oprao“ u Makedoniji. Vođi zločinačke organizacije se spočitava i da je u tvornicu Ključ „upao“ preko Muamera Zahitovića, a u otimanju dionica mu je pomogao i Hilmija Mašović, stručni suradnik ovog poduzeća. Ipak, unatoč svemu, Turkovićev odvjetnik Fahrija Karkin tvrdi da dosadašnja priznanja i svjedočenja „nisu dokazi, nego pokazi“ te da će, kao i slučaju svog bivšeg klijenta Ismeta Bajramovića Ćele (ratnog zapovjednik VP Armije BiH kojem je suđeno za ubojstvo pa se sam ubio, nap.a), dokazati i Turkovićevu nevinost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije