Predsjednik Srbije

Nikolić: Ispravna odluka suda, sve drugo bi ugrozilo BiH

Tomislav Nikolić
10.03.2017.
u 10:47

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je kako je apsolutno ispravna odluka Međunarodnog suda pravde u Haagu da odbaci zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije jer bi, kako je istaknuo, svako drugo rješenje ozbiljno ugrozilo funkcioniranje BiH i dodatno podiglo tenzije u odnosima sa Srbijom.

Nikolić je u priopćenju, koje je prenio Tanjug, naveo da ugrožavanje funkcioniranja BiH i podizanje tenzija sa Srbijom nikome nije potrebno, “ni sad niti bilo kad”.

Pozdravljajući odluku da se odbaci zahtjev Nikolić je poručio da je očuvanje stabilnosti u regiji vrijednost kojoj je Srbija posvećena i da zato to isto očekujemo od drugih.

On je dodao da je srpska strana u BiH reagirala na pravi način pokazavši veliku političku zrelost i odgovornost prema budućnosti regije.

“Očigledno je argumentacija srpske strane bila pravno i činjenično utemeljena i rezultat je ovakva odluka Međunarodnog suda pravde”, zaključio je Nikolić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije