sastanak s liderima iz RS-a

Nikolić i Vučić nisu podržali referendum u RS-u

lideri rs i srbije
Foto: RAS Srbija
01.09.2016.
u 16:21

Sastanak je prvi napustio Aleksandar Vučić ali nije želio davati nikakve izjave

Predsjednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić nisu danas pružili podršku referednumu u RS-u, ali ni na koji način nisu željeli utjecati na promjenu političkih stavova legitimo izabranih političara u Republici Srpskoj.

Sastanak je prvi napustio Aleksandar Vučić ali nije želio davati nikakve izjave.

Kako prenosi Blic.rs Nikolić i Vučić nisu dali podršku političkim predstavnicima u RS-u za održavanje referenduma.

"Srbija će bez obzira na određene razlike u viđenjima situacije u regiji, uvijek podržati sprski narod, građane RS i njene insitucije, navodi se u zajedničkom priopćenju Nikolića i Vučića nakon sastanka s najvišim dužnosnicima Republike Srpske. Sastanak je održan kako bi razmotrili situaciju nastalu pošto je Upravni odbor Vijeća za primjenu mira u BiH (PIC) pozvao vlasti RS da odustanu od referenduma o Danu RS. 

Nikolić i Vučić su se sastali s članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, koji je i prvi stigao na sastanak, zatim predsjednikom RS Miloradom Dodikom, predsjednicom Vlade RS Željkom Cvijanović i predsjednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?