na intezivnoj

Ni unuka Marta ne može posjetiti djeda Ljubišu

Ljubiša
06.12.2016.
u 15:30

Ispred bolesničke sobe Ljubiše Samardžića (80) izmjenjuju se supruga Mira (75), kći Jovana te unuci Sara (21), Stefan (20) i Marta (14). Jednogodišnja Ines još je premala da bi sate provodila u bolnici, prenosi 24sata.hr

- Operacija je bila uspješna. Liječnici su zadovoljni ranim postoperativnim tijekom i Ljubiša reagira baš kako su liječnici predvidjeli. Izvan je životne opasnosti i o njemu brine najbolji tim liječnika - kažu iz Kliničkog centra. Glumac leži na intenzivnoj njezi neurokirurškog odjela Kliničkog centra Srbije u Beogradu i oporavlja se od zahvata na mozgu. Ni supruga Mira ni kći Jovana s unucima još ga ne smiju posjetiti.Liječnici predviđaju da bi tek za mjesec dana mogao biti pušten na kućnu njegu. 

Samardžić se prije tri tjedna žalio na zdravstvene tegobe. Osjećao se loše, vrtjelo mu se u glavi i bio je dezorijentiran pa ga je supruga Mira odvezla u bolnicu. Nedavno je proslavio 80. rođendan, ali i 50 godina braka. Upoznali su se na Bledu, a Ljubiša rado opisuje da ju je dvije godine osvajao stihovima, pismima, telegramima i telefonskim razgovorima. 

Od četvero unuka koje imaju, zasad je samo Marta krenula Ljubišinim stopama. Djed joj je dao ulogu u njegovu filmu 'Jesen stiže, dunjo moja', jer na audiciji dugo nije mogao naći prirodno i spontano dijete. Njegova tada dvogodišnja Marta učinila mu se najboljom. Kći i zet nisu bili oduševljeni angažmanom, no Samardžić se ponosio Martininom glumom te je govorio da je u seriju donijela dječju radost i toplinu.

Legendarnoga glumca ovih dana ponovno možemo gledati u seriji 'Kuda idu divlje svinje', koja se emitira na Klasik TV-u. Također se prikazuje i serija 'Miris kiše na Balkanu', koju je režirao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?