MOSTAR

Neverne bebe: ‘Ovo iskustvo nosit ćemo u našim srcima’

bozic
Foto: Stojan Lasić
1/4
10.01.2014.
u 09:49

BOŽIĆNI KONCERT u organizaciji SPKD ‘Prosvjeta’ i SPKUD ‘Gusle’ Mostar

Srbijanski pop rock sastav Neverne bebe održao je svečani koncert pred svojim brojnim poklonicima u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Svečani koncert

Koncert su, u povodu pravoslavnog blagdana Božića, organizirali Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ‘Prosvjeta’ - Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo ‘Gusle’ Mostar, a nazočili su mu visoki uzvanici iz javnog života Mostara i Hercegovine. Kako je naglašeno tijekom koncerta, bend je prošle godine napunio 20 godina postojanja na glazbenoj sceni, te su izrazili zadovoljstvo što im je prvi koncert u 2014. baš u Mostaru. Osim vlastitih pjesama, otpjevani su i hitovi poput pjesme ‘Daire’ grupe ‘Smak’, te ‘Zajdi, zajdi’ Toše Proeskog, što je naišlo na ovacije mostarske publike.

Anđeli pjevaju

Posebno dojmljiv bio ja nastup njihovih gostiju zbora mostarskih mališana koji pohađaju vjeronauk u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a koji su izveli pjesmu “Anđeli pjevaju”. U sat i pol vremena publika je pratila svaku pjesmu koju su odsvirali, te su popraćeni burnim pljeskom. Nakon koncerta prijam za članove benda upriličio je vladika Grigorije u Vladičanskom dvoru, a sve ovo je održano u sklopu obilježavanja pravoslavnog Božića.

“Bila je ovo predivna blagdanska noć u Mostaru. Hvala publici na inspiraciji i nevjerojatnoj energiji, našim divnim domaćinima i djeci - anđelima s kojima smo podijelili pozornicu i zajedno otpjevali “Anđeli pevaju”! Vidimo se ponovno uskoro, ovo je za nas bilo nevjerojatno iskustvo koje ćemo nositi u srcu” - dojam je članova benda s koncerta u Mostaru. Grupa Neverne bebe proslavila je 28. prosinca prošle godine dva desetljeća svoga djelovanja velikim koncertom u beogradskoj “Kombank areni”.

Neverne bebe postoje od 1993. godine. Bend je do sada zabilježio više od 1800 nastupa što u zemlji, što u inozemstvu. Bili su predgrupa sastavu Toto na njihovom koncertu u Beogradu 2006. godine. S promjenama u bendu koje su se dogodile u lipnju 2003. godine kada su u bend ušle pjevačice Jana Šusteršič i Jelena Pudar, nastavile su s radom do ožujka 2011. kada je Janu je zamijenila Tijana Sretković.

Ratne ‘Bebe’

“Nismo birali graditi karijeru u vrijeme raspada i stradanja zemlje, potpunog kraha svih kulturnih i egzistencijalnih vrijednosti. Ljudi razmišljaju hoće li sutra imati za sapun i djeci za knjige, a mi pokušavamo provesti ideju utemeljenu na rock glazbi. Trnovito je vrijeme i borba neprestana. S ovakvom kvalitetom benda na zapadu bismo bili zbrinuti za četiri života”, kazao je tom prigodom osnivač i vođa grupe Milan Đurđević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije