Liga 10

Neugodan ispit za Mostarce kod Bošnjaka

BiH; 14.01.2017. Mostar,
21.01.2017.
u 09:00

Večeras se igraju četiri susreta dvanaestog kola Lige 10 košarkaša BiH. Zanimljiv susret očekuje se u Kaknju gdje će domaćin pokušati uzvratiti Širokom za visok poraz koji su doživjeli u Širokom Brijegu. U prvenstvu BiH sastav Kaknja u proteklih 11 kola doživio je 3 poraza i vrlo je blizu drugome krugu natjecanja, Ligi za prvaka, dok Širokobriježani imaju samo teorijskih izgleda. S 4 pobjede Širokobriježani se nalaze na 7. mjestu, a ispred sastava Mladena Vuškovića su Mladost, s pobjedom više, i Spars koji ima dvije pobjede više. U pripremi pred gostovanje u Kaknju Širokobriježani su solidno odigrali pripremni susret protiv Studenta, ali pod upitnikom je zbog ozljede lista noge nastup visokog centra Kaštropila. Drugoplasirani Zrinjski odlazi u goste u Hadžiće posljednjem Bošnjaku. Mostarci slove za favorita, ali domaćim igračima pobjeda bi donijela nadu u ostanak u prvoligaškom društvu. U Trebinju će Leotar ugostiti Sparse. Trebinjci imaju dvije pobjede manje od Sarajlija, ali s obzirom na prednost domaćeg parketa, Leotar ima više izgleda za pobjedu. Košarkaši Slobode ugošćuju Mladost i nastojat će pobjedom zaboraviti prošlotjedni poraz od Zrinjskog u Mostaru. U slučaju pobjede bili bi i korak bliže Ligi za prvaka. Susret u Bijeljini između Građanskog i Slobode odgođen je dok termin odigravanja susreta još nije određen. Parovi 12. kola: Kakanj – Široki 18, Bošnjak – Zrinjski 18, Leotar Swisslion – Spars 19, Sloboda – Mladost 19.30, Građanski – Bosna Royal odgođeno.

Finalni susret hercegbosanskog košarkaškog kupa između Studenta i Zrinjskog odigrat će se u srijedu 25. siječnja u dvorani na Bijelom brijegu (18 sati). Tako je odlučeno na ždrijebanju, a formalni je domaćin Student. Pobjednik hercegbosanskog kupa stječe i pravo nastupa na završnom natjecanju za pobjednika Kupa BiH. Imena klubova sudionika završnog natjecanja iz preostala dva saveza još nisu poznata jer se u RS-u treba odigrati finalni susret, dok u okviru regionalnog saveza Federacije BiH natjecanja su stigla do poluzavršnice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?