Antonio Bilić

Nesuđeni nogometaš niže uspjehe na boćalištu

bocas
27.11.2015.
u 06:30

"Nisam se pokajao, iako je u boćarskom klubu posve drugačija situacija nego u Bjelavama", kazao je najuspješniji bh. junior

Prvi put u mlađim dobima naslovima prvaka u boćanju okitio se i jedan član boćarskih klubova iz čapljinske općine. Riječ je o mladom boćaru Antoniju Biliću koji je juniorske naslove prvaka osvojio u najatraktivnijim disciplinama - brzinskom i preciznom izbijanju. Zlatnim medaljama u te dvije discipline dodao je i broncu u preciznom izbijanju. Uglavnom, na završnoj boćarskoj večeri u Posušju bio je okićen kao nitko od boćara s čapljinskog područja prije njega. Kaže kako takav uspjeh nije očekivao.

Dva naslova

- Prvi put sam sudjelovao na pojedinačnom prvenstvu, nisam ovaj put očekivao ništa posebno. Možda koji plasman među prvom četvoricom i ništa više. Odziv nije bio veliki, nastupilo nas je desetak u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Međutim, nisam o tome brinuo, kao ni o činjenici da nisu došli reprezentativci u ovoj konkurenciji. Iako je već bio kraj prvog dijela sezone, nastojao sam odigrati što bolje. Nekako mi se sve poklopilo pa sam stigao do čak dva naslova. Naravno da ću ih braniti idućeg ljeta, kazao je ovaj nesuđeni nogometaš pa nastavio:

- Trenirao sam nogomet u Čapljini punih trinaest godina, onda su se zaredale ozljede, brat je nastavio dalje s nogometom, a ja sam odustao. Nekako, u to vrijeme se završavalo novo boćalište u gradu i tajnik kluba Vide Krmek me pozvao da probam. Došao sam i ostao.

Nije se pokajao

- Nisam se pokajao, iako je u boćarskom klubu posve drugačija situacija od one u Bjelavama. Tamo sam bio sa svojom generacijom, a ovdje su oko mene sve ozbiljni ljudi, najmlađi sam u sastavu. Preko noći sam se "prešaltao" na druge teme i drugačije razgovore. U klubu je lijepo druženje iako smo amateri. Jedino mi je žao što se u protekle dvije sezone nismo uspjeli plasirati u prvu ligu. Imali smo više prilika, ali dva smo puta bez plasmana ostajali za jednu buću... Nadam se kako će iduće godine biti po narodnoj - treća sreća. Volim jače utakmice, jače protivnike, to mi nekako podiže adrenalin na natjecanjima, kazao je ovaj nesuđeni nogometaš Čapljine.

Vide Krmek, tajnik Boćarskog kluba Čapljina, ističe kako Antonio ima "dobru tehniku", jedini su problem uvjeti.

- Nemamo dvoranu, a on bi morao i preko zime redovito trenirati, bar održavati tjelesnu spremu ako želi vrhunske rezultate. Klub mu u tome ne može mnogo pomoći, ali ćemo ga podržati u nastojanjima da preraste razinu klupskog igrača, naglasio je Krmek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije