Ptičja gripa

Nema opasnosti za zdravlje ljudi i perad u BiH, ali i dalje na snazi mjere opreza

16.02.2017.
u 08:00

Mjere pojačanoga nadzora pokazuju da za sada nema novih slučajeva ptičje gripe. U prijedorskom naselju Tukovi, gdje je nedavno kod peradi na jednom imanju registrirana ptičja gripa, nema daljnjeg širenja virusa, ni novih slučajeva zaraze. Iako nije bilo novih slučajeva uginuća peradi, stanje se intenzivno prati, uz provedbu svih predviđenih mjera na terenu i u suradnji s vlasnicima peradi. Vlasnici peradi poštuju sve propisane mjere, uključujući zabranu držanja na otvorenom.

Pojačani nadzor

U idućih mjesec dana prijedorsko područje bit će pod pojačanim nadzorom, a ako se u tom roku ne pojave novi slučajevi zaraze, bit će ublažene trenutačno propisane mjere. - Poduzeli smo sve mjere kako bismo spriječili širenje bolesti. Nikada ne možemo biti sto posto sigurni, ali sve mjere koje su poduzete upućuju da ne bi trebalo biti novih slučajeva zaraze, izjavio je predsjednik Povjerenstva Centra za suzbijanje ptičje gripe u Prijedoru Dušan Vranješ...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?