Sve spremno

Nema odgode, svi učenici u BiH polaze u školu 2. rujna

Knjige
27.08.2013.
u 09:36

Najviše je špekulacija bilo u ovoj županiji o tome hoće li se nastava odgoditi zbog većeg broja zahtjeva škola, i to zbog vrućine, no Vlada je odlučila 2. rujna

U Federaciji i RS-u 2. rujna počinje nova školska godina. Unatoč tome što je početak u nekim županijama bio upitan, nastava će ipak početi onda kada je zakazano. Posljednjih dana trajale su špekulacije i u HNŽ-u oko početka nastave, a jučer se i to riješilo. Iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a izvijestili su kako su razmotrili pristigle zahtjeve za odgodom početka školske godine, te donijeli odluku da se ranije utvrđeni termin neće mijenjati. Tako će, u skladu sa Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju i Zakonom o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju i odlukama o kalendaru rada škola, nastava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji početi 2. rujna 2013. Što se tiče knjiga, u resornim ministarstvima vjeruju kako će ostati većina onih iz prošlih godina. Ministar obrazovanja FBiH Damir Mašić kazao je kako je Federalno ministarstvo obrazovanja već objavilo popis udžbenika po nastavnom planu i programu, ali kako s kupnjom treba pričekati jer udžbenike moraju prihvatiti i nastavnici. Mi smo kontaktirali jednu knjižaru u Mostaru gdje nam je ta informacija potvrđena. - Knjige se već kupuju jer je većina popisa već na školama. Vrhunac kupnje će biti u sljedećem tjednu.

Roditelji i djeca koja ne znaju još popis knjiga trebaju sačekati i tek onda kupiti točnu literaturu, kazali su nam. No, ovaj tjedan u svim knjižarama traje kupnja školskog pribora i opreme za školu. - Već dva tjedna traje kupnja, od torbi do ostalih stvari potrebnih za školu. Ovaj i sljedeći tjedan bit će udarni - kazali su nam.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?