Ljubo Bešlić pisao Valentinu Inzku

Nećemo pristati na pravno nasilje koje provodi VSTV

08.12.2016.
u 08:00

Predsjednik Županijskoga odbora HDZ-a BiH HNŽ-a Ljubo Bešlić uputio je pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku u kojem upozorava na nelegalna imenovanja sudaca u Općinski sud Čitluk, piše Večernji list BiH.

- U ovom su slučaju na najgrublji način prekršeni ustavne odredbe ustava Federacije BiH i Hercegovačko-neretvanske županije te Zakon o sudovima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Iako je za očekivati da se, prije svih, Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH (VSTV BiH) treba držati ustava i zakona, ono ne samo da ih krši nego i za sutkinje u Čitluku imenuje osobe koje su slabije rangirane iz Gradiške, Zenice i Mostara. Još je gora činjenica što, umjesto da priznaju svoju pogrešku, u obrazloženju svojih nakaradnih, nezakonitih i neustavnih odluka, iznose argumentaciju koja ničim ne opravdava njihovu odluku, uz tvrdnju kako nitko drugi ne poznaje zakon osim njih, navodi se u pismu koje potpisuje Bešlić. Dalje se navodi kako ni u kojem slučaju hrvatski predstavnici u vlasti neće pristati na legalizaciju ovakvog pravnog nasilja od VSTV-a BiH. - Gospodine visoki predstavniče Inzko, ovim putem Vas želim upoznati i upozoriti kako nećemo prihvatiti ovakvo pravno nasilje koje čini VTSV te da ćemo se protiv njegovih nezakonitih i neustavnih odluka boriti svim dopuštenim demokratskim sredstvima kako bismo onemogućili njihovo provođenje, zaključuje se u Bešlićevu pismu Inzku. Već ranije je najavljena mogućnost kako županije neće financirati Općinski sud u Čitluku u slučaju da se nelegalne odluke ne isprave, te da se provedu procedure u skladu sa zakonima. Iste korake najavila je i Općina Čitluk u kojoj su ogorčeni ponašanjem VSTV-a BiH i odlukama koje nisu u skladu s nizom važećih zakonskih rješenja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije