Aleksandar Vučić

Ne vidim smisao sastanka, prekršen je dogovor i odluke su donijeli unaprijed

 Aleksandar Vučić
01.09.2016.
u 10:58

"Ja ne kršim dogovore koje postignemo. Ne idem u javnost što je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rješenja, kojima je narod oduševljen", poručio je Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas, pred sastanka s političkim liderima Srba iz BiH i RS, žaljenje što su oni odluke donijeli unaprijed, a stavove, suprotno dogovorenom, iznijeli u javnost i dodao da je sastanak, s obzirom na to, mogao biti i preskočen.

"Ja ne kršim dogovore koje postignemo. Ne idem u javnost što je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rješenja, kojima je narod oduševljen", poručio je Vučić uoči današnjeg sastanka državnog vrha Srbije s liderima Srba iz Sarajeva i Banja Luke o referendumu o Danu Srpske.

Dodao je da su, mimo dogovora da se ne izlazi u javnost sa stavovima, neki iznijeli svoje odluke, i izrazio žaljenje što nije imao mogućnost iznijeti svoje mišljenje, prenosi Tanjug.
 
On je kazao da je noćas imao teške i ozbiljne razgovore sa svojim najbližim suradnicima koji su trajali do 1 sat poslije ponoći i da je i jutros nastavio sa sastancima.

Premijer je naglasio da ne želi vršiti pritisak, i da svatko može donositi odluke u okviru svojih rješenja.

Krivo mi je što nismo mogli razgovarati i da iznesem svoje ideje, kazao je Vučić.

On je rekao da uvijek postoje rješenja kojima je narod oduševljen, ukazujući da bi, da je pitao narod hoćemo li ući u mjere fiskalne konsolidacije, bio ličnovan.

Uvijek sam donosio najteže odluke sam s vladom, a danas se možemo pohvaliti rezultatima. Pokažite mi više od pet zemalja u Europi koje se mogu usporediti s nama. Uspjeli smo, jer nismo donosili popularna rješenja, naglasio je on.

Također je podsjetio da danas u posjetu Beogradu dolazi hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, rekavši da će biti dočekan kako to priliči, u želji za najboljim odnosima sa svima.

Prema pisanju Blica, Vučić je suradnicima kazao da je imao dogovor s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem da ne izlaze u javnost sa svojim stavovima prije nego što svi zajedno sjednu i razgovaraju.

Ali, poslije intervjua koji je Dodik sinoć dao televiziji N1, Vučić ne vidi smisao održavanja današnjeg sastanka i smatra dogovor prekršenim.

Vučićev stav je, prenosi izvor lista, da Srbija ne treba podilaziti međunarodnoj zajednici i da je smatra djelomično odgovornom za sve što se u regiji događa te da neće vršiti pritiske na Republiku Srpsku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije