Izetbegović:

Ne slažemo se sa stavovima SBB-a o Čampari, ne mogu komentirati Radončićeve optužbe

Bakir Izetbegović
01.02.2016.
u 17:45

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, rekao je kako mu je teško komentirati navode koje je, navodno, izrekao Fahrudin Radončić u presretnutim razgovorima u kojima njega i Osmana Mehmedagića Osmicu, direktora OSA-e, tereti za ubojstvo Ramiza Delalića.

"Ne bih davao komentare u trenutku kada nemamo Radončića da ga pitamo da li on stoji iza takvih riječi. Ne bih se upustio da takve stvari komentiram", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je dodao kako je njemu u ovom trenutku bitna stabilnost koalicije SDA i SBB-a, prenosi Klix.ba

"Što netko u jednom trenutku pomisli ili eventualno kaže to, možda, i nije toliko važno. Važno je kuda to sve ide, kako se gospodin Radončić odnosi prema ovoj koaliciji, i kako se ta stranka odnosi prema koaliciji. A oni se odnose dobro, imali su danas Predsjedništvo SBB-a i dali su dobre, stabilizirajuće poruke, i takve će dobiti i s naše strane", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je, na opasku kako se radi o više presretnutih razgovora, rekao da ljudi imaju pravo na "krize u emocijama kada im se čini nešto što nije u temelju".

"Ja iza toga ne stojim, to meni nije u interesu. Meni je u interesu dobar odnos sa gospodinom Radončićem i stabilnost u koaliciji", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je rekao kako se ne slažu gledišta SDA i SBB vezano za ulogu Aljoše Čampare, ali da svako ima pravo na svoje gledište.

"On je među prvima, na iznenađenje mnogih u SDA, predložio koaliciju sa SBB-om a sve ostalo su spekulacije", rekao je Izetbegović uz napomenu da će se on odnositi prema tome zavisno od toga kako se neko ponaša unutar SDA a ne na osnovu pojedinih tvrdnji šta je neko rekao u kafani.

Izetbegović je dodao i da nije bilo nikakvih uslovljavanja SBB-a s ciljem nastavka suradnje SDA i SBB-a.

On je dodao da je koalicija na svim nivoima stabilna i da se uskoro može očekivati popunjavanje upražnjenih mjesta u Vijeću ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije