Savjeti

Ne kršite pravila! 3 najveće pogreške kod kupovine štikli

stikle
01.03.2016.
u 12:09

Ako vam stopalo nije potpuno 'sjelo' na dno cipele, odnosno ako srednji, povišeni dio stopala ne prijanja uz štiklom, nemojte ih kupovati

Štikle su instant podizačice stila. Ova elegantna obuća u trenu će vašu figuru učiniti vizualno vitkijom i ženstvenijom, ali jedino ako kupite pravi par cipela. Zadovoljna.hr donosi tri najčešće pogreške kod kupovine štikli koje ne smijete učiniti...

1. Krivi kalup
Pronašli ste štikle iz snova, no kada ste ih obuli, noga vam se nije u potpunosti uklopila u kalup. Razlog je taj što kalup ne paše obliku vašeg stopala zbog čega večer u štiklama može proći u mukama. 

Ako vam stopalo nije potpuno 'sjelo' na dno cipele, odnosno ako srednji, povišeni dio stopala ne prijanja uz štiklom, nemojte ih kupovati. Kalup mora pratiti stopalo, inače u štiklama nećete dugo izdržati. 

2. Jutarnji šoping
Kada se probudite, vaše tijelo je najsvježije, što se odnosi i na stopala. Ujutro je stopalo puno uže, a time i nešto manje. Tijekom dana, u tijelu se nakuplja voda zbog čega se noga može značajno proširiti. 

Upravo ti dodatni milimetri su vrlo važni kod kupovine štikli. Kupite li knap cipele ujutro, postoji opasnost da vam popodne budu preuske, a ako ih pak budete nosili tijekom cijele večeri, kada stopalo dodatno otekne, štikle će vas nažuljati te će postati neizdržive za nositi.
Kod kupovine štikli, cipela bi trebala biti komotna, čak malo i velika, odnosno za pola broja veća.

3. Previsoka potpetica
Visoka potpetica izgleda vrlo elegantno. No ne dozvolite da vas ta elegancija namami na kupovinu, posebno ako štikle nosite vrlo rijetko.

Naime, ako vaše stopalo nije naviknulo na vrlo strmi kut pod kojim noga stoji u štikli, nakon vrlo kratkog nošenja osjetit ćete bol u listovima i cijelom stopalu. 

Planirate li cijelu večer stajati u štiklama, radije odaberite štikle s nešto nižom, ali stabilnijom potpeticom u kojima ćete moći elegantnije hodati. Maksimalna visina potpetice za početnike trebala bi biti 7 do 10 centimetara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije