PRAVI SPAS

Ne bacajte ih, ove vrećice su pravo čudo!

PRAVI SPAS
25.09.2016.
u 18:00

Silica vrećice se mogu naći u novim artiklima, poput torbi, cipela, novčanika i na njima stoji upozorenje, no ipak su vrlo korisne u svakodnevnim situacijama

Spašavaju mobitel

Pad u vodu ili polijevanje mobitela česte su nezgode, zbog kojeg se skupi uređaji mogu pokvariti. Silica vrećice pravi su saveznik koji mobitelu može spasiti život -  izvadite bateriju i memorijsku karticu (ako je imate) i mobitel stavite u posudu s ovakvim vrećicama - to će izvući vlagu.

Produljuju vijek trajanja britvice

Oksidacija i vlaga su najčešći uzrok brzo zatupljivanja jednokratnih britvica. To možete spriječiti stavljanjem britvice u posudu sa silica gelom nakon korištenja, čime će ona ostati oštra trostruko dulje.

Čuvaju šminku

Vlaga smeta i kozmetičkim proizvodima, pogotovo onima u prahu poput pudera, sjenila... Doskočite tome tako da jednu do dvije silica vrećice stavite u kozmetičku torbicu.

Štite uspomene

Slike su pokazatelj starih vremena, no to se ne mora na njima baš doslovno vidjeti - spriječite propadanje i blijeđenje fotografije tako da u kutiju s njima stavite jednu do dvije vrećice silice.

Za manje neugodnih mirisa

Osim što mogu "pokupiti" vlagu, silica vrećice odlično upijaju i mirise. Odlična ideja je stavljanje nekoliko njih u torbu za trening, što će spriječiti širenja mirisa znoja u njoj.

Protiv zamagljivanja

Ovaj trik djeluje na prozorima u domu, ali i u automobilu. Naprosto postavite nekoliko vrećice tik do prozora, a one će opet upiti vlagu - koja je glavni uzrok zamagljivanja.

Sušenje cvijeća, čuvanje sjemena...

Sadite li vlastito voće i povrće, tada vjerojatno koristite i vlastito sjeme. Kako bi ga pravilno pohranili i spriječili nastanak plijesni, u posudicu stavite jednu vrećicu silica gela. Također, ako sušite cvijeće, silica gel će znatno ubrzati proces. 

Da dulje miriše

Nakon pranja, sve obično miriši odlično - no dok dođe na red za korišrtenje, već može izgubiti miris. U ormar naprosto stavite nekoliko silica vrećica, pa će se miris svježine dulje zadržati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?