Predsjedništvo BiH

NATO treba odustati od popisa vojne imovine u BiH

05.02.2017.
u 09:00

Srpski član Predsjedništva BiH gostujući u Dnevniku Senada Hadžifejzovića rekao je kako je u razgovorima s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom zatražio da NATO odustane od popisa vojne imovine u BiH kao jednog od uvjeta za aktiviranje MAP-a.

- Pitanje vojne imovine je ušlo u sudsku fazu. Imovinsko-pravna pitanja nisu riješena, pojavljuju se imena ljudi koji su umrli prije 200 godina. Dok sud riješi svoje, proći će 10-15 godina. Stoltenberg je rekao kako je to uvjet koji su postavile zemlje članice NATO-a i kako samo one mogu odlučiti o povlačenju toga uvjeta. Po njemu, nema puno šanse da se to dogodi ove godine, što znači da neće biti MAP-a ove godine - rekao je Ivanić.

On je otkrio kako je Stoltenberg pitao što srpska strana misli o ulasku u NATO te kako je odgovorio da to nije ni važno jer ova garnitura političara neće odlučivati o tome procesu.

Tko misli da će se ove godine riješiti MAP, taj je u zabludi. NATO će morati malo omekšati svoje stavove. Slovenija i Hrvatska nisu uknjižile 30 posto svojih vojarni, a ušle su u NATO. Ovdje je to politička igra. Bošnjački lideri su željeli da se imovina knjiži na državu, a sada smo se našli u ovoj situaciji. Čekat ćemo još dugo dok postanemo dio NATO-a - naglasio je Ivanić.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH otkrio je i kako se ostala dva člana Predsjedništva BiH slažu s idejom da se od NATO-a traži odustajanje od popisa vojne imovine zbog problema koje ovaj proces nosi sa sobom. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije