Priznanje Mostarki

Nataši Milošević nagrada za najljepše pismo

posta
Foto: Portal Vecernji.ba
10.10.2014.
u 10:32

Učenica mostarske OŠ "Petar Bakula" predstavljala je BiH na svjetskom natjecanju u organizaciji UPU-a

Nataša Milošević, koja je ove godina napisala najljepše pismo na svijetu, u pratnji ravnateljice Hrvatske pošte Mostar Sanje Sabljić, Danijele Brkić iz Sektora marketinga i oca Perislava, Svjetski dan pošte proslavila je jučer u sjedištu Svjetske poštanske unije (UPU) u Bernu. Jučerašnjoj svečanosti prethodila je svečanost dodjele nagrada koja je upriličena dan ranije u Ženevi, u sjedištu UN-a, na kojoj je ravnatelj UPU-a Bishar A. Hussein uručio priznanje Nataši Milošević, pobjednici 43. Međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade. Domaćini iz Svjetske poštanske unije za goste iz BiH pripremili su raznovrstan program kako bi na najljepši mogući način proslavili Dan pošte.

Nataša Milošević je učenica mostarske škole “Petar Bakula” i ove godine predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na svjetskom natjecanju u organizaciji UPU-a. Tema natjecanja, koje u BiH zajedno organiziraju Hrvatska pošta (HP) Mostar, Pošte RS-a i BH Pošta, bila je “Napiši pismo i opiši kako glazba utječe na naše živote”.

Pismo o zaboravljenoj staroj violini koja godinama leži u napuštenoj i prašnjavoj kolibi i piše pismo o svome životu proljeću nije oduševila samo bh. žiri, već i međunarodni žiri koji joj je dodijelio zlatnu medalju. Svečana dodjela nagrada održana je u prekrasnoj dvorani Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda, čiji je strop oslikao španjolski umjetnik Miguel Barceló koji je na djelu radio godinu dana i iskoristio skoro 100 tona boje kako bi obojao strop veličine 1400 četvornih metara i stvorio dojam “morskog dna iznad glave”. Nagrađenu Mostarku Natašu Milošević i njezinu pratnju primio je za boravka u Ženevi i Miloš Prica, veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima u Ženevi. (ms)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije