Objavio karikaturu kojom ismijava džihadiste

Nasred ulice s tri metka smaknuli kontroverznog pisca

sfsf
KHALIL MAZRAAWI/afp
25.09.2016.
u 17:45

Kontroverzni jordanski pisac Nahed Hatar ubijen je u nedjelju ispred suda u Amanu gdje mu se sudilo zbog objavljivanja karikature smatrane uvredljivom za islam, izvijestila je službena agencija Petra.

Agencija navodi da je 56-godišnji Hatar ubijen s tri metka, ističući kako je “ubojica uhićen”. Svjedoci su kazali da je jedan muškarac otvorio vatru na pisca ispred suda u Abdaliju, u središtu Amana.

Izrugivanje ISIL-ovcima – uvredljivo za islam

Kršćanski pisac uhićen je 13. kolovoza nakon što je na svojoj Facebook stranici objavio karikaturu u kojoj se izruguje džihadistima Islamske države.

 

Vlasti su ga optužile za “poticanje na vjerski razdor i uvredu” islama, prije nego je početkom rujna oslobođen uz kauciju.

Jordanski glavni tužitelj zabranio je medijima praćenje suđenja.

Hatar je uklonio karikaturu s Facebook stranice nakon što je ona izazvala ogorčenje na društvenim mrežama. Karikatura prikazuje bradatog muškarca u krevetu s dvije žene kako traži od Boga da mu donese vina. Ne zna se tko je autor karikature.

Jordan je vodeći član koalicije predvođene SAD-om koja se bori protiv IS-a u obližnjem Iraku i Siriji, a 21. lipnja bio je meta samoubilačkog napada u kojem je ubijeno sedam čuvara granice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?