Udruge umirovljenika

Naš vapaj čujemo samo mi i nitko više

Umirovljenici
29.06.2012.
u 12:30

U krizi su jedino umirovljenici, nezaposleni te zaposleni koji ne primaju plaće

Udruga umirovljenika “Neretva” iz Mostara jučer je održala svoju redovitu skupštinu, na kojoj su razmotrena i usvojena izvješća, počevši onog o radu skupštine, preko financijskog pa do programa rada za tekuću godinu. Također je izvršena i izmjena i dopuna nekih pravilnika, ali i nekih članova, koji se ne mijenjaju zbog lošeg rada već jednostavno što više nisu među živima. Na samom početku sjednice, predsjednik skupštine Milan Bago je zaključio kako nedostaje šest članova, od kojih dvojica nisu živi, tri su bolesna, a za šestog ne zna. Nakon nekoliko minuta pojavio se taj šesti, jer, kako rekoše umirovljenici, oni tijekom svoga radnog vijeka nisu nikada izbjegavali dužnosti. Čitajući izvješće vidi se kako umirovljenici iz ove udruge nisu baš mirovali. Govoreći o skromnim iznosima, kojima su pomagali one najugroženije, jasno je da je ova kategorija zaista dotaklo dno.

Predsjednik Upravnog odbora Tomislav Primorac je pročitao podatke o radu, ističući razne oblike pomoći i aktivnosti, pa čak i one sportske, te se zahvalio onima koji su imali razumijevanja za umirovljenika. - Naš Savez umirovljenika Federacije je zatražio sastanak s menadžmentom MIO zbog saznanja s kojim nekretninama raspolažemo te njihovoj daljnjoj sudbini, ali do danas nije došlo do tog sastanka. Isto je i s visinama mirovina, o oštećenim umirovljenicima i slično, istaknuo je Primorac. -Naš vapaj čujemo samo mi i nitko više. U krizi su samo oni nemoćni: umirovljeni, nezaposleni te oni koji rade, a ne primaju plaće. Ne tražimo krivce, krivci smo sami. Znate koliko nas ima, mi smo snaga i iskoristimo to. Ne tražimo vlast ali moramo sudjelovati u njoj kako bi se pobrinuli sami za sebe, rekao je predsjednik skupštine umirovljenika Federacije Karlo Zelenika.

Vapaj umirovljenika nazirao se u svakoj diskusiji. Komentirali su teško stanje, a posebice im teško pada kada se, umjesto o povećanju, govori o mogućem smanjenju mirovina. - Ne možemo štrajkati, no ima i drugih metoda. Neka se drznu i smanje ili počnu kasniti s mirovinama i vidjet će našu snagu, poručuju umirovljenici sa skupštine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?