ljubav na internetu

“Naručene mlade” dolaze i iz Mostara, Sarajeva, Prijedora

tt
30.01.2015.
u 09:27

Zasigurno ste barem jednom čuli za izraz “mail order bride” (naručivanje mlade poštom) i već vam se vrti slika kako neki bogati Amerikanac “naručuje” mladu Ruskinju za nekoliko tisuća dolara da mu bude žena. Ali istina je ipak malo drukčija.

“Srodna duša”


Unatoč svom nazivu, mnoge stranice poput Rosebrides, Anastasia Date, International Cupid, A Foreign Affair i sl. nude priliku za upoznavanje ljudi diljem svijeta na internetu. Tako sa samo nekoliko klikova možete vidjeti tko vam je “srodna duša” i njegove osobine i što traži od idealnog muškarca ili žene. Zanimljivo je i to kako se ovim stranicama priključio i veliki broj muškaraca i žena iz BiH, ali i regije. Tako jedan ovakav portal opisuje bh. “mladenke”: - Ushićuje li vas ideja tradicionalne žene? Sviđa li vam se ono što predstavljaju kao odane i poslušne žene? Ako jeste, naša stranica ima izbor bh. mladenki koje će sigurno uhvatiti vaše oči i vaše srce, stoji na stranici. Uz to, pišu kako će bh. mladenke voditi dobru brigu o muškarcu koji ih oženi. Tako jedna mlada Mostarka traži dobrog muškarca otvorenog za ženidbu, dok 38-godišnja Sarajka traži poštenog, vjernog, komunikativnog i dobrog muškarca. Nisu iznimka ni muškarci u potrazi za ženama, a većina je označila kako nema ništa protiv preseljenja u bilo koju drugu državu. Na istoimenoj stranici koja ima više od 20.000 članova u stotinu zemalja svijeta, ipak stoji da izraz “naručene mlade” zapravo ne postoji te ne možete “kupiti mladenku” na ovakvim portalima. Oni vam daju mogućnost upoznavanja, pa ako se dogodi ljubav - dogodi. Ali treba jedno imati na umu. Korporacije koje se bave ovakvom vrstom internet- oglašavanja sasvim dobro zarađuju.

Plaćanja usluga

Naime, nude “ekskluzivna” članstva od 1 do 6 mjeseci pretplate za 25 do 50 dolara, drugi nude prava na sve informacije po cijeni od 16,50 dolara, dok jedna stranica nudi i mogućnost chata u trajanju od 20 minuta, ali morate prvo platiti 2,99 dolara. Tako mnogi u potrazi za ljubavlju i ne znaju koje ih opasnosti vrebaju na ovakvim i sličnim stranicama te kako bi u vrlo kratkom roku mogli ostati bez novca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije