Samo u Srbiji

Napio se i izgubio pokojnika, na pokop dovezao prazan lijes

30.01.2017.
u 08:00

Bizaran slučaj dogodio se u Ostružnici na pokopu Nenada Lazarevića Miška (59). Slobodan Š. iz pogrebnoga poduzeća na pokop je dovezao prazan lijes, piše Večernji list BiH.

Kako doznaje Kurir, ožalošćeni rođaci i prijatelji koji su došli na pokop Lazarevića bili su zaprepašteni spoznajom kako pokojnik kojeg trebaju spustiti u zemlju nije u svom lijesu i odmah su se dali u potragu za njim.

- Nenad je preminuo u ponedjeljak. Živio je sam u kući u Ostružnici i mrtvog ga je našao Slobodan Š., njegov prijatelj. On je obavijestio Nenadovu sestru da joj je brat izdahnuo i, kako žena živi u BiH, obećao joj da će on organizirati čitav pokop jer se i bavi pružanjem pogrebnih usluga, kazala je za Kurir Verica Živanović, susjeda umrloga.

- Pokop je bio zakazan za subotu u 13 sati na groblju u Ostružnici. Mi smo se okupili u kapeli već oko 12 sati. Sve je bilo spremno za pokop - cvijeće, vijenci, svijeće, svećenik. Međutim, Slobodan je kasnio čitava dva sata. Svi smo bili nervozni i bijesni na njega. Ljudi su ga zvali da pitaju gdje je, a on je čak i psovao, kaže Verica i dodaje kako su neki mještani rekli da su tog dana vidjeli Slobodana u kafiću kako pije viski, piše Večernji list BiH.

- Nije dopustio da se lijes izvadi iz kombija. Počeli smo vikati na njega i tražiti objašnjenje zbog čega nam ne dopušta pokopati Nenada. On nam je tada ispričao nebuloznu priču. Rekao je da je dovezao prazan lijes, a da je Nenadovo tijelo u kombiju kod njegova kolege koji je na putu do groblja doživio sudar. Vidjelo se da je pijan i osjetio se miris alkohola, priča zaprepašteni susjed i dodaje da je Slobodan brže-bolje sjeo u kombi i pobjegao s groblja.

- Patrola interventne jedinice zaustavila je kod Beogradskog sajma kombi pogrebne usluge kojim je upravljao Slobodan Š. Alkotestiranjem je utvrđeno da je pijan, a kad su policajci otvorili mrtvački lijes koji je vozio, vidjeli su da je prazan, kaže Kurirov izvor iz istrage.

Međutim, Slobodanovo uhićenje nije bilo kraj drame za pokojnikovu sestru i prijatelje.

- Pokojnikova sestra i dalje nije znala gdje je tijelo njezina brata. Žena je bila u agoniji. Uslijedila je potraga za posmrtnim ostacima, da bismo na kraju dobili potvrdu kako se tijelo Nenada Lazarevića nalazi u kapeli u Deligradskoj ulici, kaže susjed i dodaje da ne zna koja je bila Slobodanova namjera.

- On nije ni podigao tijelo iz kapele, a zbog čega, ne znam. Da nismo inzistirali da otvori sanduk na groblju, on bi najvjerojatnije dopustio da pokopamo prazan lijes. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?