Ćamil Duraković

Napad na Vučića bio je licemjeran čin prema Srebreničanima

'durakovic_2'
'Fedja Krvavac'
01.10.2015.
u 00:24

Ćamil Duraković koji je podnio ostavku na mjesto načelnika Srebrenica kazao je kako u BiH građani prepoznaju rad za lokalnu zajednicu, nakon što su građani ovog grada prosvjedovali protiv njegove smjene, a okrivio je i SDA, te SNSD jer žele, prema njegovim riječima, podijeliti Srebrenicu. - Ja sam načelnik koji ima veliku podršku građana. Kako žele testirati moj legitimitet, a dobio sam 5.000 podršku građana na izborima? I ako moja ostavka prođe, onda ću kao građanin zastupati interese Srebrenice, kazao je Duraković koji je za N1 ustvrdio ni da Srebrenica neće biti ničiji politički poligon, prenosi portal Vecernji.ba.

Osvrnuo se i na napad na Aleksandra Vučića, premijera Srbije.

Vučić će 11. studenog ponovo doći u Srebrenicu, zbog konferencije o infrastrukturalnim projektima, kako bi ovaj kraj uz suradnju sa Srbijom napredovao, potvrdio je Duraković za N1. - Moramo sa svima surađivati, to mora biti jasno. Imamo dvije opcije u ovoj zemlji , da se koljemo ili mirimo. Kada pružim ruku Vučiću, zovu me izdajnikom, a svi hoće neko pomirenje.

U Pressingu je došlo do podsjećanja na napad koji se 11. srpnja dogodio u Srebrenici, a Duraković je to prokomentirao riječima: - Nismo očekivali da će Vučiću aplaudirati, ali nismo očekivali da će ga fizički napasti na sahrani. Taj čin bio je licemjeran prema Srebreničanima, ustvrdio je.
- Vučić je stao ispred Majki Srebrenice i prihvatio njihov Cvijet, a niti jednom nije negirao genocid, kazao je Duraković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?