pecara Nakon briljantne igre protiv Borca, teško izborena pobjeda protiv Travnika

Naoko lako, ali drugi pogodak Široki zabio tek u 92. minuti

pecara
05.05.2015.
u 10:04

Prvi obećavajući napad Širokobriježana u 4. minuti završio je pogotkom. Ivan Peko započeo je akciju po desnom boku, Matej Karačić nastavio je brzu putanju lopte, proslijedivši je Zvonimiru Kožulju, a ovaj pronašao Wagnera...

Odličan potez Wagnera

Brazilac je između dvojice Travničana “šmugnuo” u kazneni prostor i lako matirao Adisa Nurkovića. Mnogi na tribinama sjetili su se 5:1 pobjede protiv vezira u prošlom prvenstvu priželjkujući reprizu rezultata. Još su uvjereniji bili u visoku pobjedu domaćih nakon što je u 14. minuti sudac Karačić u svlačionicu poslao Dženana Zajmovića jer je namjerno laktom razbio arkadu Kožulju, pa je ovaj do kraja susreta igrao s “čalmom”. Umjesto da brojčana premoć omogući Širokom lagani put do pobjede, ona kao da je motivirala goste na veću trku i izgaranje za svaku loptu, te pokrivanje svakog djelića travnjaka. Domaći su imali siguran posjed lopte samo u igri unazad, dok su u igri prema naprijed teško gradili akcije. Ipak, stvorili su neke prigode (Kresinger 44, Plazonić 49, Zakarić 56, Peko 76, Plazonić 80, Kožul 85...), ali ni jednu nisu iskoristili.

Borili se protiv umora

Gosti su se rijetko otvarali, ali su opasno prijetili u 42. minuti (Aleksić), a u 70. minuti Brlečić pobjegao čuvarima i svladao Soldu, no lopta je odsjela na vratnici)... Sve dvojbe oko pobjednika riješio je Plazonić u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je “škaricama” uhvatio ubačaj Kožulja.
- Ni moji igrači ni ja nismo upisali laganu pobjedu unaprijed. Znali smo kako će biti teško, bili smo i umorni nakon Borca. Najteže je bilo kada je Travnik ostao s igračem manje. Ta momčad zna igrati, čvrsti su i dobro organizirani. Imali smo i sreće nakon protivudara, kada je protivnik pogodio vratnicu... Wagner je izašao jer je osjetio bol. Srećom, nije ništa opasno, rekao je domaći trener Blaž Baka Slišković kojemu je Almir Memić, učitelj Travničana, čestitao zasluženu pobjedu i dodao:- Teško je bilo više od 70 minuta igrati s igračem manje...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?