mali nogomet

Namjerno nizak nagradni fond privukao 30 momčadi u Višiće

31.08.2015.
u 06:30

U dječjem dijelu turnira ekipa Višići 1 pobijedila je u finalu Školu nogometa Limači rezultatom 1:0, strijelac Petar Brajković

Završen je najstariji malonogometni turnir na čapljinskom području, pa i jedan od najstarijih u Hercegovini, koji se s kraćim prekidom za vrijeme rata u kontinuitetu održava 50-ak godina. Ovogodišnji turnir prvi put igran je u tri kategorije. Prije tri godine turnir je proširen natjecanjem u konkurenciji dječaka, a ove godine paralelno se igrao i turnir veterana. Tako su na turniru bile zastupljene tri dobne skupine. Turnir je imao još jednu novinu – niži nagradni fond. Organizatori – MZ i HNK Višići - dvojili su oko njegova održavanja, a na kraju je ipak prevagnula tradicija. Međutim, ovoga puta nižim nagradnim fondom, željeli su destimulirati "ad hock" stvorene ekipe koje se skupe samo zbog nagrade, pokupe plijen i odu, a organizatoru pruže malo toga. Jednostavno, takve ekipe nisu privlačne za publiku koja umjesto „davljenja" lopte kako to čine poluprofesionalni majstori, traži akciju. Iako je nagradni fond od 3500 KM bio najniži u poraću, nije djelovao destimulativno, naprotiv, privukao je veliki broj čak 30 momčadi u seniorskoj, osam u konkurenciji limača i šest u konkurenciji veterana. Zanimljivost turniru u Višićima daje i repassage poslije prvog kola.

Uglavnom, na osnovi primjera iz Višića reklo bi se da nagrade nisu glavni motiv za sudjelovanje na turnirima. Pobjednik u seniorskoj konkurenciji bila je momčad Tip Top koja je 3:0 svladala ekipu Naši. Finale je riješeno već u prvom poluvremenu kada je pobjednička momčad pogocima Darka i Marka Raguža, te Romana Vlahe stvorila nedostižnu prednost. Treće mjesto osvojila je ekipa Caffe bar "Label" koja je u izvođenju šesteraca bila uspješnija od Misira koji je na koncu četvrti.

Regularni dio završio je bez pogodaka. Za najboljeg igrača seniorskog dijela turnira proglašen je Darko Raguž iz ekipe Tip Top. U dječjem dijelu turnira ekipa Višići 1 pobijedila je u finalu Školu nogometa Limači rezultatom 1:0, strijelac Petar Brajković. Pobjednike je pratila gromoglasna podrška s tribina. Drugo mjesto pripalo je ekipi Škola nogometa Limači Čapljina, dok je u borbi za treće mjesto GOŠK-a pobijedio Višići 2, 2:0. Najboljim igračem dječjeg dijela turnira proglašen je Luka Dovedan iz ekipe Višići 1. Prvi put je organiziran veteranski turnir, igrači iznad 33 godine, na kojem je nastupilo 6 ekipa koje su bile podijeljene u dvije skupine. Pobijedila je momčad Karlovačko, Veterani veterana osvojili su drugo mjesto, dok su domaći veterani, Višića osvojili treće mjesto. Upravo je turnir veterana u kojem su sudjelovali i neki još uvijek aktivni igrači privukao posebnu pozornost. Jedini problem organizatora bilo je preklapanje termina s Ligom mjesnih zajednica zbog čega su se nekada za večer igrale dvije, a nekada i po pet utakmica. Uglavnom, nova formula za ovaj turnir je pronađena, pa idućih godina ne bi trebalo biti upitno njegovo održavanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije